Logo

Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας: Επέβαλαν πάλι το απόρρητο - Προσήλθε μόνο ο Δημητριάδης



 
 

Δεν προσήλθαν οι Γιάννης Λαβράνος, Φέλιξ Μπίτζιος και Ταλ Ντίλιαν, που κλήθηκαν για την εμπλοκή τους στο σκάνδαλο των υποκλοπών από την Επιτροπή με χαρακτηριστική καθυστέρηση κι ύστερα από τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων. Κεκλεισμένων των θυρών πάλι οι συνεδριάσεις, σε ακόμα μία προσπάθεια συγκάλυψης

Έναν ολόκληρο χρόνο μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου για τις παρακολουθήσεις εδέησε να εμφανιστεί ο τέως γενικός γραμματέας και ανιψιός του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, που είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί όταν η υπόθεση πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις με την υποκλοπή του Νίκου Ανδρουλάκη.

Είναι ο μόνος που καταθέτει σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία όμως είχε καλέσει επίσης τον Ταλ Ντίλιαν, ιδρυτή της Intellexa που εμπορεύεται το Predator, και τους επιχειρηματίες Φέλιξ Μπίτζιο και Γιάννη Λαβράνο που συνδέονται με τις εταιρείες Krikel και Intellexa. Και οι τρεις, που κλήθηκαν καθυστερημένα μετά τη χιονοστιβάδα αποκαλύψεων, δήλωσαν ότι διαμένουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να έγινε πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με νέα κλήση των υπόλοιπων αλλά η Νέα Δημοκρατία αρνήθηκε να διαταχθεί τη βίαιη προσαγωγή τους.

Μάλιστα, με αακόμα μία «γαλάζια» απόφαση επιβλήθηκε η διεξαγωγή της συνεδρίαση, κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με το άρθρο 43Α του ΚτΒ που αναφέρει ότι «οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες και τα μέλη της δεσμεύονται να τηρούν το απόρρητο αυτό και μετά τη λήξη της θητείας τους».

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως μετά την αντικατάσταση - «βόμβα» του Κώστα Τζαβάρα, το πρωί ήρθαν αυτές των Κουτσούμπα και Στυλιανίδη, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπορούν να παρευρεθούν γιατί βρίσκονται εκτός Ελλάδας. Τις θέσεις τους ως μέλη της Επιτροπής πήραν οι Μ. Κεφαλογιάννης, Κ. Μαρκόπουλος και Βλάχος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Τζαβάρας εξωθήθηκε να αποχωρήσει ο ίδιος από την Επιτροπή, εμμένοντας στις αρχές του, αφού δεν δίστασε να πει τα αυτονόητα για κρίσιμες πτυχές της πολύκροτης υπόθεσης αποδομώντας επί της ουσίας την κυβερνητική γραμμή υπεράσπισης, που επιχειρεί συνεχώς να συγκαλύψει το σκάνδαλο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-11-2022 από directNEWS.gr πηγή: efsyn.gr


Τελευταίες Ειδήσεις