Logo

Αίτημα στην ΑΔΑΕ υπέβαλλε ο ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος μετά την αποκάλυψη ότι έπεσε θύμα παρακολούθησης



 
 

Με αίτημά του προς την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος ζητάει να γίνει έλεγχος στους αριθμούς των τηλεφώνων του, μετά την αποκάλυψη ότι και ο ίδιος έπεσε θύμα παρακολούθησης. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Κύρτσος, αιτείται να διευρυνθεί εάν έχει υποστεί άρση απορρήτου αλλά και τις συνθήκες που υπεκλάπησαν οι τηλεφωνικές του επικοινωνίες στο γραφείο και στο σπίτι του. Επιπλέον, ζητά να μάθει αν υπήρξε και αν ήταν επαρκής η τεκμηρίωση του αιτήματος της υπηρεσίας που ζήτησε να τον παρακολουθούν.

Επιπροσθέτως, ο Γιώργος Κύρτσος ζητά να λάβει γνώση για τα χρονικά διαστήματα, τα τοπικά όρια και την αιτία που παρακολουθούντο το κινητό τηλέφωνο και οι αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας του, με επίσημη επισύνδεση από την ΕΥΠ.

Ο ίδιος τονίζει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες κινήσεις στη χώρα μας αλλά και στην ΕΕ προκειμένου να προασπίσει τα δικαιώματά του.

«Αυτονόητα δικαιώματα και ασφαλιστικές δικλείδες αμφισβητούνται από τις παρακρατικές λειτουργίες και νοοτροπία του λεγόμενου επιτελικού κράτους που έστησε ο κ. Μητσοτάκης με τη βοήθεια του ανιψιού του κ. Δημητριάδη και άλλων συνεργατών του» σχολιάζει και τονίζει: «δεν υπάρχει περιθώριο συμβιβασμού με τις επιλογές και τις πρακτικές του Μητσοτάκη γιατί αυτό θα μας έθετε εκτός Ευρωπαϊκού πλαισίου και κανόνων κράτους δικαίου και θα οδηγούσε τη χώρα σε ακραίες βαλκανικές καταστάσεις».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-11-2022 από directNEWS.gr πηγή: newsbreak.gr


Τελευταίες Ειδήσεις