Logo

Εύβοια: Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά - Έγινε αισθητός και στην Αττική [βίντεο]



 
 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 2:24 το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κεντρική Εύβοια.

Σύμφωνα με την προκαταρκτική εξέταση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 5 χιλιόμετρα ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας, με εστιακό βάθος στα 13,2 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αττική.

Σημειώνεται, ότι ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθ. Ευθύμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, Χρήστο Στυλιανίδη συνεκάλεσε την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, προκειμένου να εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος.

Εξάλλου, ο καθηγητής Σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος,  μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τόνισε ότι «είναι μια περιοχή γνωστή και εκεί υπάρχει το γνωστό ρήγμα των Ψαχνών. Θεωρητικά το ρήγμα αυτό έχει μια δυνατότητα να δώσει σεισμό ακόμη και 6 Ρίχτερ αλλά μέχρι στιγμής δεν το έχει κάνει. Αντίθετα μέχρι τώρα το ρήγμα αυτό έχει κινηθεί διαφορετικά όπως για παράδειγμα το 2008 όπου σημειώνονταν μικροσεισμοί για περίπου για ένα χρόνο».

Ο ίδιος συνέστησε στους κατοίκους «να είναι προσεκτικοί, να τηρούν τις οδηγίες και δεν χρειάζεται κάποιος ιδιαίτερος πανικός».

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-12-2022 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις