Logo

Έκρηξη από δυναμίτιδα σε σύνδεσμο του ΠΑΟ στο Μαρούσι [βίντεο+φωτο]



 
 

Επίθεση με δυναμίτιδα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης σε σύνδεσμο φιλάθλων του Παναθηναϊκού επί της οδού Αναβρύτων 8 και Σπύρου Λούη, στο Μαρούσι.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε 8 καταστήματα, σε εισόδους 7 σπιτιών, σε 2 αυτοκίνητα αλλά και στον σύνδεσμο, ενώ στο σημείο δημιουργήθηκε και μικρός κρατήρας.

Ένα άτομο με ιστορικό καρδιάς μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής ανέφερε πως η Υπηρεσία κλήθηκε για το συμβάν στις 03.45 και στο σημείο έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα και 6 άνδρες, ωστόσο δεν χρειάστηκε η επέμβασή τους καθώς δεν προκλήθηκε φωτιά.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη φορά που δέχεται επίθεση ο συγκεκριμένος σύνδεσμος.

Ο αντιδήμαρχος Αμαρουσίου, Γιάννης Νικολαράκος, δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε σε όλο το Μαρούσι. “Τέσσερις παρά τέταρτο ξυπνήσαμε, ήρθαμε εδώ και είδαμε μια εικόνα καταστροφής, μία εικόνα χάους. Ευτυχώς που δεν θρηνήσαμε θύματα, διότι τέσσερα λεπτά πριν περνούσε κόσμος από εδώ. Το Μαρούσι είναι μια φιλήσυχη πόλη. Δεν έχουμε τέτοια προβλήματα. Το μοναδικό πρόβλημα είναι αυτός ο σύνδεσμος όπου έχουν γίνει τέσσερις φορές συμπλοκές και φασαρίες. Το κακό παράγινε. Δεν έχει άδεια ο σύνδεσμος από τον Ιούλιο του 2022. Ήταν κλειστός, δεν λειτουργούσε, ήταν τα γραφεία άδεια” πρόσθεσε.

“Οι καταστροφές είναι μεγάλες, έχουν σπάσει τζαμαρίες σε μαγαζιά και μερικά σπίτια. Είναι μια εικόνα βομβαρδισμένου τοπίου. Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε. Οι άνθρωποι είναι στενοχωρημένοι. Ο Δήμος με τα μηχανήματα του και την υπηρεσία καθαριότητας είναι εδώ από τις πρώτες ώρες και μαζεύουμε και εμείς” σημείωσε ο κ. Νικολαράκος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛ.ΑΣ εξετάζει δύο ενδεχόμενα: Είτε η συγκεκριμένη επίθεση να προήλθε από οπαδούς αντίπαλης ομάδας, είτε να προήλθε από οπαδούς της ίδιας ομάδας.

Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι υπάρχουν διάφορες υποομάδες μέσα στους κόλπους των συγκεκριμένων οπαδών και μια αντιδικία κρατά εδώ και περίπου ενάμιση χρόνο. Έτσι, δεν αποκλείεται η έκρηξη να συνδέεται με επιθέσεις που είχαν γίνει προ μηνών στη λεωφόρο Αλεξάνδρας και την οδό Πανόρμου.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-1-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις