Logo

Ύστατο χαίρε στον υποσμηναγό Τουρούτσικα, παρουσία ΠτΔ και πολιτικής ηγεσίας: «Αθάνατος» [βίντεο+φωτο]



 
 

Σε κλίμα βαθιάς οδύνης γράφεται η τελευταία πράξη του δράματος της συντριβής του μοιραίου F-4 Phantom στην Ανδραβίδα στις 30 Ιανουαρίου, καθώς τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του υποσμηναγού Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Οι γονείς του απηύθυναν σπαρακτικό αντίο.

Αυτήν την ώρα η σορός μεταφέρεται στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου όπου θα πραγματοποιηθεί η ταφή. Νωρίτερα έφθασε το σκεπασμένο με την ελληνική σημαία φέρετρο στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως. Το παρών δίνουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο συνοδεύει ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας.

Οι γονείς του απηύθυναν σπαρακτικό αντίο. «Ήσουν ο γιος που θα ήθελε κάθε μάνα. Πέθανες υπέρ πατρίδος, Αθάνατος», είπε με λυγμους μητέρα συντετριμμένη για την απώλεια του γιού της “Δεν ξέρως πώς ενας κυνικός σαν εμένα γέννησε ένα τέτοιο άνθρωπο. Ο Μάριος είχε καταφέρει να εκμηδενίσει το εγώ ,από το λεξιλόγιο του, υπήρχε μόνο το εσείς. Ελπίζω η πατρίδα να τον μνημονεύει” είπε ο πατέρας του κλαίγοντας.“Η μοίρα δεν σε αφήνει να ολοκληρώσεις το θαυμαστό έργο σου. Έκοψε εντελώς πρόωρα το νήμα της ζωής και σε άρπαξε από κοντά μας, αφήνοντας ένα μεγάλο κενό στην οικογένειά σου και στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας” φίλος και συμμαθητής του.Το φέρετρο με τη σορό του υποσμηναγού που έφεραν στα χέρια φίλοι του πέρασε μπροστά από τα παραταγμένα αγήματα και υπό τον ήχο παρατεταμένων χειροκροτημάτων και πένθιμων ύμνων οδηγήθηκε στην εκκλησία.Τραγικές φιγούρες η οικογένεια του του Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα, οι γονείς του και τα αδέρφια του, μαζί με συγγενείς και πλήθος φίλων. Ράγισαν καρδιές όταν οι γονείς πλησίασαν και άγγιξαν για λίγες στιγμές το φέρετρο.Το φέρετρο έφεραν στους ώμους του φίλοι του.Αύριο, Παρασκευή θα γίνει η κηδεία του 31χρονου σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη στο Νευροκόπι.

Με τιμές Αντιπτεράρχου οι κηδείες

Να σημειωθεί ότι οι πιλότοι του μοιραίου F-4 Phantom, θα τιμηθούν με τον βαθμό του αντιστράτηγου, με απόφαση της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Χθες, με ανακοίνωσή του το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, μετά την ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσε το θάνατο του σμηναγού Στάθη Τσιτλακίδη, κυβερνήτη του μοιραίου F-4 Phantom.

«Ολοκληρώθηκαν οι επιχειρήσεις έρευνας – διάσωσης για τον εντοπισμό και του κυβερνήτη του αεροσκάφους F-4E Phantom II, Σμηναγού (Ι) Ευστάθιου Τσιτλακίδη. {…} Η συγκέντρωση και η ανάλυση των ευρημάτων, επιβεβαίωσαν τον θάνατό του».

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της συντριβής του F-4E Phantom.

Στις έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος, τα σενάρια είναι:

μηχανική βλάβη

ανθρώπινο λάθος

τυχαίο γεγονός

Στο «μικροσκόπιο» των πραγματογνωμόνων, βρίσκονται:

«κασέτα»: εικόνα & ήχος

καταθέσεις πιλότων

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-2-2023 από directNEWS.gr πηγή:ertnews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις