Logo

Σεισμός στην Τουρκία: Άκαρπες οι έρευνες διάσωσης της ΕΜΑΚ για 24χρονη αθλήτρια στην Αντιόχεια



 
 

Οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό και τη διάσωση 24χρονης αθλήτριας σε ερείπια κτηρίου στην Αντιόχεια ολοκληρώθηκαν.

'Παρά τις έρευνες των Ελλήνων διασωστών στα χαλάσμτα δεν βρέθηκε ίχνος ζωής της νεαρής, η οποία φέρεται να έστειλε\, μέσα από τα συντρίμμια κτηρίου που κατέρρευσε μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχνετ, μήνυμα με το στίγμα της στην τουρκική ομάδα διάσωσης AFAD. 

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, για  περισσότερες από 14 ώρες η ΕΜΑΚ παρέμεινε στο σημείο που τους είχε υποδειχθεί από τους συγγενείς των αγνοουμένων, ωστόσο λίγο πριν τις 7 το πρωί οι Έλληνες διασώστες ολοκλήρωσαν τις έρευνες τους και αποχώρησαν από το σημείο. Πλέον συνεχίζουν τα τουρκικά συνεργεία διάσωσης.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου και όλο το βράδυ η αποστολή με τη χρήση γεωφώνων, διασωστικών σκυλιών και θερμικής κάμερας επιχειρούσε στα συντρίμμια κτηρίου που βρισκόταν περίπου 5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αντιόχειας προκειμένου να εντοπίσει την 24χρονη αθλήτρια και τυχόν άλλους επιζώντες.

Μάλιστα μέλη της οικογένειας της 24χρονης είχαν ζητήσει από τους Έλληνες διασώστες να παραμείνουν στο σημείο και να συνεχίσουν την έρευνα.

Στην ελληνική αποστολή επιχειρούσαν 25 διασώστες από την 1η και 2η ΕΜΑΚ, ένας σκύλος, 5 άτομα ιατρικό και παραϊατρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες των διασωστών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Αντιγιανάμ. Σύμφωνα με ανακοίνωση έχουν ελεγχθεί πέντε σημεία, μετά από υπόδειξη των αρχών, χωρίς ωστόσο να έχουν εντοπιστεί επιζώντες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-2-2023 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις