Logo

Qatargate: Μετωπική της Καϊλή με τον Παντσέρι με στόχο την αποφυλάκισή της



 
 

Πιο επιθετικό στυλ λαμβάνει η υπερασπιστική στρατηγική της Εύας Καϊλή μετά την πρόσληψη του δικηγόρου Σβεν Μαρι. 

Ο Βέλγος ποινικολόγοος ζήτησε την κατ' ανριπαράσταση εξέταση της εντολέως του με τον Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, κίνηση που σηματοδοτεί επισήμως την μετωπική επίθεση της ελληνίδας ευρωβουλευτή κατά του Ιταλού πρώην ευρωβουλευτή και φερόμενου ως εγκέφαλου του σκανδάλου Qatargate. 

Παράλληλα για πρώτη φορά άσκησε έφεση κατά της απόφασης του προδικαστικού συμβουλίου Βρυξελλών που παρέτεινε για ακόμα δύο μήνες την προφυλάκιση της Εύας Καϊλή. 

Η έφεση θα πρέπει να συζητηθεί εντός 15ημερου,από δευτεροβάθμιοο δικαστικό όργανο,  ενώ αν δεν την ασκούσε η νέα αίτηση αποφυλάκισης θα έπρεπε να κατατεθεί στο προδικαστικιό συμβούλιο μετά από δύο μήνες. 

Πίστευα ότι επρόκειτο να απελευθερωθεί

«Πίστευα πραγματικά ότι έπρεπε και επρόκειτο να απελευθερωθεί, τουλάχιστον με ένα ηλεκτρονικό βραχιόλι» δήλωσε νωρίτερα ο Σβεν Μαρί στη «Soir», μετά την απόφαση τoυ προδικαστικού συμβουλίου. «Λυπάμαι που δεν απελευθερώθηκε και εξακολουθώ να πιστεύω ότι αποτελεί ένα τρόπαιο. Ομως δεν είναι μόνο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η Εύα Καϊλή είναι και μητέρα. Μια μητέρα που βλέπει το 24 μηνών μωρό της δύο φορές τον μήνα. Σέβομαι αυτή την απόφαση, αλλά την αμφισβητώ και θα ασκήσω έφεση σήμερα» πρόσθεσε.

Μάλιστα τόνισε ότι θα προτιμούσε να ήταν παρών ο δικαστής Κλεζ στο προδικαστικό συμβούλιο, «γιατί ποιος ξέρει την υπόθεση καλύτερα από αυτόν; Δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αλλά είχαμε έναν δικαστή που έπρεπε να τον αντικαταστήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και ο οποίος προφανώς δεν γνώριζε την υπόθεση». Ωστόσο ο Σβεν Μαρί τονίζει ότι συμμερίζεται την άποψη του δικηγόρου τού Μαρκ Ταραμπέλα σχετικά με την υπερβολική βαρύτητα που δίνεται στον «μετανοημένο» Παντσέρι, λέγοντας: «Διαπιστώνω ότι τα στοιχεία για την κράτηση της πελάτισσάς μου (σ.σ.: Εύα Καϊλή) βασίζονται στις δηλώσεις του Παντσέρι, ο οποίος έλεγε ψέματα επί δύο μήνες και τώρα, με το καθεστώς του μεταμελημένου, ο λόγος του έχει γίνει Ευαγγέλιο».

Στόχος ο Παντσέρι

Οπως όλα δείχνουν, η πλευρά της κυρίας Καϊλή θα στοχεύσει πλέον ξεκάθαρα τον Παντσέρι, κάτι άλλωστε το οποίο έκανε χθες το πρωί και ο έτερος συνήγορός της Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο γνωστός ποινικολόγος δήλωσε χθες το πρωί πως ο Παντσέρι καταθέτει ό,τι του ζητούν οι βελγικές Αρχές. «Εχει κατηγορήσει μέχρι στιγμής 5 ευρωβουλευτές, μεταξύ των οποίων και την κυρία Καϊλή, χωρίς κανένα στοιχείο, παρά μόνο τον λόγο του. Είναι αναξιόπιστος, αδίστακτος και, εάν του ζητήσουν να κατηγορήσει ακόμα και τον Πάπα, θα το κάνει προκειμένου να σώσει τον εαυτό του και την οικογένειά του».

Η απόφαση παραμονής της κυρίας Καϊλή στις φυλακές του Χάρεν φαίνεται πως συνδέεται άμεσα με τις αποκαλύψεις που έχει κάνει για την εγκληματική οργάνωση η οποία δρούσε υπέρ του Κατάρ από τον άλλοτε εγκέφαλο και σημερινό «βαθύ λαρύγγι» Αντόνιο Παντσέρι.

Η  Καϊλή έκοβε και ο  Αβραμόπουλος... έραβε για το Κατάρ

O Δημήτρης Αβραμόπουλος εδώ και καιρό πιέζει να είναι υποψήφιος με τη Ν.Δ. στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Το αίτημά του μάλιστα προς το Μαξίμου είναι να βρίσκεται σε εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, καθώς ο ίδιος φαίνεται πως θέλει να αποφύγει τη βάσανο της διεκδίκησης της ψήφου του λαού. Οσο όμως ο πρώην Ευρωπαίος επίτροπος κινείται μεταξύ Βουλής, Μαξίμου και καναλιών, προσπαθώντας να βρει ρόλο -ξανά- στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, ο διεθνής Τύπος επαναφέρει στο προσκήνιο τις σχέσεις του με το Κατάρ.

Σύμφωνα με νέα αποκάλυψη του Politico, η άλλοτε αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου έκοβε και ο πρώην επίτροπος της Ε.Ε. έραβε, φιλοτεχνώντας από κοινού την εικόνα του Κατάρ στην Ευρώπη.

Τον Φεβρουάριο του 2020 η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Εύα Καϊλή βρισκόταν στο πεντάστερο «Ritz Carlton» της πρωτεύουσας του Κατάρ και συντόνιζε μία συζήτηση για τα social media και τη δημοκρατία, γράφει το Politico στο κεντρικό του θέμα την Παρασκευή, με τίτλο «Πώς το Κατάρ χρησιμοποίησε μία μυστική συμφωνία για να προσδεθεί στο Ευρωκοινοβούλιο».

Η κυρία Καϊλή φέρεται ότι κάνει την «πάσα» στους συμμετέχοντες στη συζήτηση, σημειώνοντας ότι υπάρχουν συνεχώς προσπάθειες πολιτικών παρεμβάσεων, ακόμη και από ευρωπαϊκές χώρες. «Πώς νιώθετε σε αυτή τη χώρα και για τον ρόλο της στη σταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής;» λέει η Ελληνίδα ευρωβουλευτής. Η απάντηση έρχεται ξανά από Ελληνα. «Η χώρα που μας φιλοξενεί σήμερα έχει κάνει τεράστια πρόοδο τα τελευταία χρόνια» απάντησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το Politico υπογραμμίζει ότι αυτό το απόσπασμα από μία διήμερη συνεδρία δεν προκάλεσε ενδιαφέρον, αλλά σήμερα «χτυπάει» αλλιώς, με την Καϊλή στη φυλακή για εμπλοκή σε υπόθεση εγκληματικής οργάνωσης στο Ευρωκοινοβούλιο όπου το Κατάρ -όπως και το Μαρόκο- φέρεται ότι χρημάτιζαν ευρωβουλευτές για να επηρεάσουν αποφάσεις.

Δύο χρόνια πριν, στις 26 Απριλίου του 2018, ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι, πρώην ευρωβουλευτής και θεωρούμενος επικεφαλής του κυκλώματος, που υπέγραψε μία ημιεπίσημη συμφωνία με το Κατάρ, που έχει στη διάθεσή του το Politico. Με αυτήν συνδέονται οι επιτροπές ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ευρωκοινοβουλίου και της χώρας του Κόλπου. Παραδόξως, αυτή η συμφωνία δεν κατατέθηκε ποτέ προς έγκριση στο ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο.

Αντίθετα, φαίνεται να είχε τεράστια σημασία για την επίσημη κυβέρνηση στο Κατάρ. Από την πλευρά της χώρας, για το Κατάρ υπέγραψε τη συμφωνία ο Αλί μπιν Σαμίχ Αλ Μάρι, τότε επικεφαλής της εγχώριας επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το γεγονός ότι στη συνέχεια ανέλαβε υπουργός Εργασίας στα χρόνια που αμέτρητοι ξένοι εργάτες έχτιζαν τα γήπεδα και τις υποδομές για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου του 2022 δεν μοιάζει να είναι εντελώς άσχετο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-2-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις