Logo

Πόρισμα του ΣΔΟΕ επιβεβαιώνει ότι έφαγαν €2 εκατ. με αναθέσεις της Νικολάου [έγγραφα]



 
 

Σημεία και τέρατα καταγράφονται στην πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ προς την Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με το «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων επί των ημερών της Σοφίας Νικολάου στη θέση της γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής με πρόσχημα την καταπολέμηση του κορονοϊού. Σύμφωνα με το πολυσέλιδο εμπεριστατωμένο πόρισμα, το οποίo αποκαλύπτει σήμερα το Documento, η δράση αυτή της Σ. Νικολάου, που μοίραζε τα εκατομμύρια σαν να ήταν τραπουλόχαρτα, προκάλεσε «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου ύψους 2 εκατ. ευρώ. Γεγονός που συνεπάγεται καραμπινάτη κακουργηματική απιστία σε βάρος του δημοσίου.

Η μεγάλη οικονομική ζημία προήλθε από τις δεκάδες απευθείας αναθέσεις τις οποίες είχε συνάψει η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής (ΓΓΑΠ) με διάφορες εταιρείες από τον Μάρτιο του 2020 έως τον Μάρτιο του 2021 σε τιμές εξωφρενικές, με πρόσχημα την προστασία από τον κορονοϊό. Αναθέσεις τις οποίες είχε αναδείξει το Documento με συνεχή δημοσιεύματα και περιέχονταν στη μηνυτήρια αναφορά που είχαν καταθέσει τον Μάιο του 2021 κατά της Σ. Νικολάου οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, Χρήστος Σπίρτζης και Θεόφιλος Ξανθόπουλος, με βάση την οποία διατάχτηκε ενδελεχής έλεγχος. Ηταν η περίοδος που η Σ. Νικολάου αποκαλούσε δημοσίως τους δημοσιογράφους του Documento «γουρούνια» επειδή αποκαλύπταμε το ανεξέλεγκτο «πάρτι» των απευθείας αναθέσεων που είχε στηθεί με την υπογραφή της στη ΓΓΑΠ, ενώ την ίδια ώρα τα δημόσια νοσοκομεία στέναζαν από την έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού και χιλιάδες ασθενείς πέθαιναν αβοήθητοι.

Τα ευρήματα των ελεγκτών είναι συγκλονιστικά. Εταιρείες που μόλις έχουν ιδρυθεί και χωρίς να έχουν ανάλογη πείρα πουλούν τα ίδια προϊόντα (μάσκες, rapid tests, γάντια κ.λπ.) στη ΓΓΑΠ ακόμη και τέσσερις φορές παραπάνω απ’ ό,τι σε άλλους φορείς του δημοσίου. Κάποιες εταιρείες εμφανίζονται να τροποποιούν το καταστατικό τους αφού πρώτα έχουν συνάψει σύμβαση με τη ΓΓΑΠ, καθώς καμία σχέση δεν είχαν με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που έπρεπε να παρέχουν.

Ενδεικτικό της εξωφρενικής κατάστασης είναι το παράδειγμα μιας εκ των αναθέσεων που δόθηκε σε εταιρεία την οποία ίδρυσε ημέρα Κυριακή υπάλληλος… γυμναστηρίου. Κάποιες άλλες ενώ δηλώνουν συγκεκριμένες διευθύνσεις ως έδρα, όταν οι υπάλληλοι του ΣΔΟΕ κάνουν έφοδο διαπιστώνουν ότι ουδέποτε λειτουργούσαν εκεί. Στην περίπτωση μιας εταιρείας το ακίνητο είχε δεσμευτεί από τράπεζα λόγω χρεών, ενώ στην περίπτωση εταιρείας που είχε προμηθεύσει μάσκες στα σωφρονιστικά καταστήματα οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αντί για μάσκες εντόπισαν… χριστουγεννιάτικα είδη.

Οι ελεγκτές διαπιστώνουν ένα συγκεκριμένο μοτίβο λειτουργίας ανάμεσα στα αντισυμβαλλόμενα μέρη. Εταιρείες υπογράφουν συμβάσεις με τη ΓΓΑΠ. Στη συνέχεια αναθέτουν παρανόμως σε άλλες εταιρείες την υλοποίηση του έργου που έχουν αναλάβει. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα το έργο δεν υλοποιείται ποτέ καθώς οι εταιρείες δεν έχουν καν την απαιτούμενη νόμιμη άδεια λειτουργίας. Ας ξετυλίξουμε όμως το κουβάρι των δεκάδων πανάκριβων αναθέσεων της κ. Νικολάου.

Τα ίδια υλικά πληρώθηκαν τέσσερις φορές πιο πάνω

H πορισματική αναφορά που αποκαλύπτει το Documento εκδόθηκε στις 15 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο παραγγελίας της Οικονομικής Εισαγγελίας. Η παραγγελία αφορούσε τη διακρίβωση της τέλεσης του αδικήματος της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος εκ μέρους της πρώην γενικής γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σ. Νικολάου αναφορικά με τη σύναψη 28 συμβάσεων που αφορούν την προμήθεια αγαθών και την παροχή υπηρεσιών στα καταστήματα κράτησης της χώρας την περίοδο 30 Μαρτίου 2020 έως και 30 Μαρτίου 2021.

Προκειμένου να διαπιστώσουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ αν οι συμβάσεις που σύναψε η ΓΓΑΠ ήταν «υπερβολικές και δυσανάλογες με το πραγματικό τους κόστος σε σύγκριση με τις τιμές της αγοράς» διενεργήθηκε έρευνα στη Διαύγεια και στο ΚΗΜΔΗΣ. Συγκεκριμένα αναζήτησαν αντίστοιχες συμβάσεις του δημοσίου την περίοδο εκείνη. Οσα διαπίστωσαν οι ελεγκτές ξεπερνούν κάθε φαντασία. Τα ίδια υλικά και υπηρεσίες πληρώθηκαν από τη ΓΓΑΠ επί Νικολάου ακόμη και τέσσερις φορές παραπάνω σε σχέση με άλλους φορείς του δημοσίου, όπως το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Είναι εντυπωσιακό ότι και οι συνολικά 49 συμβάσεις που τέθηκαν στο μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ είχαν κοστολογηθεί πολύ παραπάνω σε σχέση με άλλους φορείς του δημοσίου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι τρεις συμβάσεις που υπέγραψε με τη ΓΓΑΠ η εταιρεία Μιχαηλίδου Αικατερίνη Εμπορική Παροχής Υπηρεσιών Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, συνολικής αξίας 408.661 ευρώ. Η πρώτη από αυτές στις 20 Μαρτίου 2020, «για την απολύμανση όλων των καταστημάτων κράτησης της χώρας και των υπηρεσιακών οχημάτων» αξίας 180.000 ευρώ, η δεύτερη στις 31 Μαρτίου 2020 για την «απεντόμωση και μυοκτονία στα καταστήματα κράτησης της χώρας» και η τρίτη στις 24 Απριλίου 2020, ξανά για την απολύμανση των καταστημάτων κράτησης και των υπηρεσιακών οχημάτων. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές, οι συμβάσεις αυτές δεν θα έπρεπε να έχουν κοστίσει πάνω από 240.000 συνολικά (80.000 ευρώ η μία). Προκύπτει δηλαδή επιπλέον επιβάρυνση συνολικής αξίας 160.000 ευρώ.

Στην περίπτωση της EX PAPPA Μονοπρόσωπη ΙΚΕ που υπέγραψε σύμβαση αξίας 213.400 ευρώ με τη ΓΓΑΠ οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι η αξία των συμβάσεων άλλων φορέων ανερχόταν σε μόλις 20.250 ευρώ.

Η έδρα της εταιρείας ήταν ανύπαρκτη

Στην περίπτωση της Μιχαηλίδου Αικατερίνη Εμπορική Παροχής Υπηρεσιών Μονοπρόσωπη ΙΚΕ οι ελεγκτές διαπίστωσαν και κάτι ακόμη. Τον Σεπτέμβριο του 2021 συνεργείο ελέγχου του ΣΔΟΕ μετέβη στην έδρα που εμφανιζόταν να δηλώνει η εταιρεία στη Γλυφάδα στο σύστημα ELENXIS. Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν, η εταιρεία όχι μόνο δεν είχε λειτουργήσει ποτέ εκεί αλλά το ακίνητο είχε κατασχεθεί από τράπεζα.

«Από μαρτυρίες περιοίκων, καθώς και των υπευθύνων του καταστήματος πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων που βρίσκεται στο ισόγειο του ακινήτου, προέκυψε ότι η ελεγχόμενη επιχείρηση δεν λειτούργησε ποτέ εκεί. Επίσης, ισχυρίστηκαν ότι το ακίνητο αυτό είχε κατασχεθεί και ανήκει σε τραπεζικό όμιλο» αναφέρεται στην πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Στη συνέχεια κλιμάκιο του ΣΔΟΕ μετέβη σε ακόμη μια διεύθυνση που φερόταν σύμφωνα με το ΓΕΜΗ να σχετίζεται με την εταιρεία ως υποτιθέμενη νέα διεύθυνση της επιχείρησης. Ωστόσο ούτε σε εκείνη εντοπίστηκε να λειτουργεί η επιχείρηση. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι ελεγκτές, «η αλλαγή της έδρας δεν έχει δηλωθεί μέχρι σήμερα στην αρμόδια ΔΟΥ».

Τροποποίησε το καταστατικό μία μέρα αφού πήρε το έργο

Οι ελεγκτές όμως διαπίστωσαν κάτι επίσης εντυπωσιακό. Η εταιρεία βάσει του καταστατικού της δεν παρείχε υπηρεσίες «καθαρισμού και απολυμάνσεων» και άρα δεν μπορούσε να αναλάβει τα συγκεκριμένα έργα, ενώ ουδέποτε είχε συνάψει άλλη σύμβαση με οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου.

Ωστόσο, «προκειμένου να αναλάβει την υπηρεσία απεντόμωσης και απολύμανσης από τη ΓΓΑΠ, τροποποίησε το καταστατικό της και πρόσθεσε την “παροχή υπηρεσιών καθαρισμού και απολυμάνσεων”». Η πράξη αυτή δημοσιεύτηκε στο ΓΕΜΗ στις 20 Μαρτίου 2020. Δηλαδή μία μέρα μετά την απόφαση ανάθεσης της ΓΓΑΠ και την ίδια ημέρα που υπέγραψε τη δεύτερη σύμβαση.

Είναι εντυπωσιακό ότι η ΓΓΑΠ επέλεξε να δώσει τη συγκεκριμένη δουλειά σε μια εταιρεία που, όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές, δεν «διέθετε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για υπηρεσίες απεντόμωσης και μυοκτονίας». «Στοιχείο» το οποίο είναι «προαπαιτούμενο για την ανάληψη και εκτέλεση των συμβάσεων αυτών που σε κάθε περίπτωση έπρεπε να ελέγξει η αναθέτουσα αρχή», όπως επισημαίνεται.

Επίσης η Μιχαηλίδου Αικατερίνη Εμπορική Παροχής Υπηρεσιών Μονοπρόσωπη ΙΚΕ ανέθεσε στη συνέχεια σε τρίτους την απεντόμωση και μυοκτονία στα καταστήματα κράτησης της χώρας. Κάτι τέτοιο όμως απαγορευόταν ρητά. «Κατά συνέπεια οι ως άνω τρεις συμβάσεις πάσχουν νομιμότητας λόγω παράβασης των προβλέψεων που τίθενται σε αυτές» υπογραμμίζεται στην πορισματική αναφορά.

Δεν εκτελέστηκαν εργασίες, δεν κατέβαλαν ΦΠΑ

Επιπλέον, εντοπίστηκαν φορολογικά στοιχεία αξίας 190.000 ευρώ από τις εταιρείες City Productions IKE και Σωτηρόπουλος Χρυσανθακόπουλος Ιων. Μον. ΙΚΕ, στις οποίες η Μιχαηλίδου Αικατερίνη Εμπορική Παροχής Υπηρεσιών Μονοπρόσωπη ΙΚΕ ανέθεσε παρανόμως υπηρεσίες απολύμανσης των καταστημάτων κράτησης.

Ωστόσο, όπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές, οι υπηρεσίες αυτές «ουδέποτε εκτελέστηκαν». Είναι χαρακτηριστικό ότι «από τα πρακτικά παραλαβής – βεβαίωσης εκτέλεσης εργασιών» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη «δεν προκύπτει καμία αναφορά» για την «παροχή οποιουδήποτε έργου στα καταστήματα κράτησης της χώρας».

Επίσης οι εταιρείες «δεν διέθεταν την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή ώστε να εκτελέσουν τέτοιας μεγάλης έκτασης υπηρεσίες», ενώ δεν διέθεταν καν «άδειες ασκήσεως επαγγέλματος για υπηρεσίες απεντόμωσης και μυοκτονίας».

Επίσης, τα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσαν προς τη Μιχαηλίδου Αικατερίνη Εμπορική Παροχής Υπηρεσιών Μονοπρόσωπη ΙΚΕ «είχαν σαν σκοπό αφενός μεν την αποφυγή καταβολής του εισπραχθέντος ΦΠΑ και αφετέρου την εμφάνιση ικανού κόστους της παροχής υπηρεσίας προς τη Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής».

«Από τα παραπάνω εκτεθέντα παρατηρείται μια κοινή και συντονισμένη δράση με σκοπό την παράνομη ιδιοποίηση των αναλογούντων φόρων (οικειοποίηση του ΦΠΑ και αποφυγή καταβολής φόρους εισοδήματος) εκ μέρους της επιχείρησης Μιχαηλίδου Αικατερίνη Μονοπρόσωπη ΙΚΕ με τη λήψη μεγάλου αριθμού φορολογικών παραστατικών ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας από εταιρείες, καθόσον δεν είχαν την υλικοτεχνική υποδομή και με υπηρεσίες που όπως διαφαίνεται ποτέ δεν εκτελέστηκαν» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η υπάλληλος γυμναστηρίου και η ανύπαρκτη εταιρεία

Ακόμη μια χαρακτηριστική περίπτωση από τις δεκάδες συμβάσεις που «ξεσκόνισαν» οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ είναι κι αυτή που σύναψε με τη ΓΓΑΠ η εταιρεία με την επωνυμία EX PAPPA Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Πρόκειται για εταιρεία η οποία ιδρύθηκε στις 29 Μαρτίου 2020, ημέρα Κυριακή, με μετοχικό κεφάλαιο ύψους 3.000 ευρώ. Ως μοναδική εταίρος εμφανίζεται μια 39χρονη η οποία, όπως κατέθεσε στους ελεγκτές, είναι «ιδιωτική υπάλληλος στο γυμναστήριο ALTERLIFE της Κηφισιάς», ενώ κατά το παρελθόν «δεν είχε ασχοληθεί με το ίδιο αντικείμενο, παρά μόνο ως πωλήτρια σε καταστήματα ένδυσης και καλλυντικών».

Μία μέρα μετά την ίδρυση της εταιρείας υποβλήθηκε οικονομική προσφορά προς τη ΓΓΑΠ για την «προμήθεια ειδών ατομικής υγιεινής και ειδών καθαρισμού και απολύμανσης». Λίγες μέρες μετά, στις 4 Απριλίου 2002, με απόφαση της Σ. Νικολάου ανατέθηκε απευθείας στην εταιρεία η προμήθεια. Η αξία της σύμβασης ανήλθε σε 232.650 ευρώ.

Οπως διαπίστωσαν οι ελεγκτές, η ανάδοχος εταιρεία «δεν διέθετε υλικοτεχνική υποδομή, δεν έχει συνάψει καμία άλλη σύμβαση με φορέα του Δημοσίου αλλά ούτε έχει καμία άλλη συναλλαγή είτε με επιχείρηση είτε λιανικώς…».

Επίσης και σε αυτή την περίπτωση οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ διαπίστωσαν ότι η εταιρεία δεν λειτουργούσε στη διεύθυνση που είχε δηλώσει ως έδρα. «Κάτοικοι της πολυκατοικίας στο υπόγειο της οποίας βρίσκεται το ακίνητο ισχυρίστηκαν όταν ρωτήθηκαν σχετικά, ότι η επιχείρηση αυτή δεν λειτουργεί και δεν έχουν δει να εργάζεται κάποιος στον συγκεκριμένο χώρο» υπογραμμίζεται στο πόρισμα των ελεγκτών.

Ο περίεργος ρόλος του Αναστάσιου Ντοσίδη

Ενα πρόσωπο που κατονομάζεται στην πορισματική αναφορά των ελεγκτών του ΣΔΟΕ και εμφανίζεται να έχει εμπλοκή με δύο από τις εταιρείες που σύναψαν απευθείας αναθέσεις με τη ΓΓΑΠ, όπως επίσης με τον βασικό προμηθευτή μιας εκ των δύο εταιρειών, είναι ο Αναστάσιος Ντοσίδης. Πρόκειται για τον διαχειριστή της επιχείρησης Ευρωπαϊκή Τουριστική Εκπαίδευση ΙΚΕ με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Το πρόσωπο αυτό κατονόμασε η διαχειρίστρια της Μιχαηλίδου Αικατερίνη Εμπορική Παροχής Υπηρεσιών Μονοπρόσωπη ΙΚΕ ότι τη βοήθησε «στη σύνταξη και αποστολή της προσφοράς της προς τη ΓΓΑΠ». Οπως κατέθεσε η διαχειρίστρια της εταιρείας, την περίοδο της πανδημίας επικοινώνησε (η ίδια) με το τμήμα Προμηθειών του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και «την ενημέρωσαν ότι έχουν άμεσα ανάγκη την απολύμανση». Στη συνέχεια απέστειλε προσφορά, αφού «προηγουμένως επικοινώνησε με τον Ντοσίδη», ο οποίος τη βοήθησε να τη συντάξει.

Η Μιχαηλίδου μάλιστα καταθέτει ότι «τη δεδομένη περίοδο δεν είχε προσωπικό και σε συνεννόηση με τον Ντοσίδη ανέλαβε να ψάξει συνεργεία απολύμανσης». Την εμπλοκή του παραδέχτηκε στις εξηγήσεις του ενώπιον των ελεγκτών του ΣΔΟΕ και ο Ντοσίδης. Οπως ανέφερε, ο ίδιος και η Μιχαηλίδου «διατηρούν φιλική σχέση» και η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης του ζήτησε να τη «βοηθήσει αμισθί στο κομμάτι της επικοινωνίας με τα συνεργεία απολυμάνσεων και τις υπηρεσίες επειδή διατηρεί (ο Ντοσίδης) στη Θεσσαλονίκη εταιρεία εκπαίδευσης και μηχανολογικό εξοπλισμό». Κατά την πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ ο Ντοσίδης φέρεται να σύστησε στη Μιχαηλίδου τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Κωστόπουλο Γεώργιο στη Θεσσαλονίκη. Από την εταιρεία αυτή οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντόπισαν τιμολόγια αξίας 110.000 ευρώ με την «αιτιολογία της εκπόνησης μελέτης σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ». Ωστόσο η μελέτη αυτή δεν προσκομίστηκε στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Ο Ντοσίδης εμφανίζεται να έχει συναλλακτική σχέση με ακόμη μία επιχείρηση. Πρόκειται για την Μπουτουρίδης Χαράλαμπος Μον. ΙΚΕ που εμφανίζεται ως «βασικός προμηθευτής» των εταιρειών EX PAPPA Μονοπρόσωπη ΙΚΕ και Kingston Medical EE που σύναψαν συμβάσεις με τη ΓΓΑΠ.

Ειδικότερα, η Μπουτουρίδης Χαράλαμπος Μον. ΙΚΕ «είναι λήπτης τιμολογίων 90.000 ευρώ από την επιχείρηση του Ντοσίδη με παρεχόμενη υπηρεσία την ανάπτυξη, εκπαίδευση και προβολή της επιχείρησής του» για τη χρήση του 2020, τα οποία όπως διαπίστωσαν δεν είχαν εξοφληθεί.

Το μαγαζί με χριστουγεννιάτικα που προμήθευσε μάσκες

Στις 9 Απριλίου 2020 η ΓΓΑΠ υπέγραψε σύμβαση με την επιχείρηση Διαμαντόπουλος Μαρίνος και διακριτικό τίτλο Myseason Net για την προμήθεια 270.000 χειρουργικών μασκών. Η αξία της σύμβασης ανήλθε σε 228.960 ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο του 2021 κλιμάκιο του ΣΔΟΕ μετέβη στην έδρα της επιχείρησης στον Πειραιά. Οπως υπογραμμίζουν στην πορισματική τους έκθεση, «στον χώρο ήταν αποθηκευμένα εποχιακά είδη Χριστουγέννων και δεν βρέθηκαν χειρουργικές μάσκες», ενώ η επιχείρηση ήταν κατάστημα πώλησης εποχιακών ειδών. Αυτό άλλωστε παραδέχτηκε στις εξηγήσεις που έδωσε στους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ο οποίος, όπως είπε, την περίοδο εκείνη προμηθεύτηκε μάσκες από την εταιρεία Θεριανός Επαμεινώνδας και Υιοί τις οποίες διοχέτευσε στο δημόσιο και σε δημόσια νοσοκομεία.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η επιχείρηση Διαμαντόπουλος Μαρίνος πουλά σε διαφορετικές τιμές το ίδιο προϊόν στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και στη ΓΓΑΠ. Συγκεκριμένα, ενώ αγοράζει τις μάσκες στην ίδια τιμή, τις πουλά σε τιμή ανά τεμάχιο 0,67 ευρώ στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ και σε τιμή 0,80 ευρώ ανά τεμάχιο, «προσαυξημένη δηλαδή κατά 19,40%», στη ΓΓΑΠ.

Η φορολογικά ανύπαρκτη εταιρεία και τα iPhones

Αξιοσημείωτα είναι όσα αναφέρονται στην πορισματική αναφορά του ΣΔΟΕ σχετικά με τη Logic Co Hellas PC, η οποία εντοπίστηκε να έχει εκδώσει τιμολόγια τόσο προς την EX PAPPA Μονοπρόσωπη ΙΚΕ όσο και προς τη Μιχαηλίδου Αικατερίνη Μον. ΙΚΕ για την προμήθεια συσκευών Apple iPhone.

Πιο αναλυτικά, στην περίπτωση της EX PAPPA εντοπίστηκαν δύο τιμολόγια αξίας 50.877 ευρώ για την αγορά 32 συσκευών Apple iPhone 11, ενώ στην περίπτωση της Μιχαηλίδου εντοπίστηκε τιμολόγιο αξίας 30.000 ευρώ για την αγορά 30 συσκευών Apple iPhone 11. Σύμφωνα με τους ελεγκτές, η Logic Co Hellas PC είναι «φορολογικά ανύπαρκτη επιχείρηση». Είναι εντυπωσιακό ότι δύο εταιρείες που σύναψαν σύμβαση με τη ΓΓΑΠ επί Νικολάου εμφανίζονται να προμηθεύονται συσκευές iPhones από την ίδια εταιρεία.

*του Βαγγέλη Τριάντη

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 20-2-2023 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις