Logo

Θεοδωρικάκος και Πούπουζας οφείλουν μια απάντηση - Υπάρχουν καταγγελίες; [βίντεο]



 
 

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε, στις 30 Ιανουαρίου 2023 στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, προτείνοντας στους βουλευτές - μέλη τον Υποστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ Παναγιώτη Πούπουζα, για τη θέση του νέου Διοικητή της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωρικάκος στην ομιλία του, εκτιμά προσωπικά «ιδιαίτερα την ετοιμότητά του, η οποία κάνει το κύρος του ευρύτερο και τον ίδιο ιδιαίτερα αποδεκτό» στο χώρο της Αστυνομίας για να προσθέσει, ότι ο κ. Πούπουζας διαθέτει «ήθος και εντιμότητα που να μην αμφισβητούνται από την πορεία και τον τρόπο ζωής του».

Ο Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ, μιλώντας στους βουλευτές, ανέφερε μεταξύ των άλλων, ότι σε κάθε περίπτωση, από τη νέα του θέση, θα εφαρμόσει αυτό που λέει το Σύνταγμα και οι νόμοι της χώρας και κατέληξε λέγοντας «… Επειδή η διαφθορά κλονίζει τους θεσμούς της χώρας μας, θέλω να βάλω ένα λιθαράκι σε αυτό, πιστέψτε με και θέλω να βελτιώσω την εικόνα της χώρας μας. Αυτός είναι ο σκοπός μου και τίποτε άλλο. Δεν ξέρω τι θα καταφέρω, αλλά πάω με αγνές, ειλικρινείς προθέσεις…».

Τι δεν απαντήθηκε

Στη συνέχεια, τα μέλη της Επιτροπής και ιδιαίτερα οι βουλευτές των κομμάτων της Αντιπολίτευσης έθεσαν τόσο στον κ. Θεοδωρικάκο, όσο και στον κ. Πούπουζα διάφορα θέματα, για τον τρόπο λειτουργίας της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και γενικότερα της Αστυνομίας.

Ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, ωστόσο, έθεσε και το ερώτημα: εάν έχουν υπάρξει καταγγελίες σε βάρος του Υποστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ.

Στις δευτερολογίες τους, ούτε ο κ. Θεοδωρικάκος ούτε και ο κ. Πούπουζας απάντησαν αν πράγματι υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Θα μπορούσαν να το διαψεύσουν κατηγορηματικά. Θα μπορούσαν να πουν, πως πράγματι υπήρχαν καταγγελίες αλλά διερευνήθηκαν από τις αρμόδιες αρχές και αποδείχθηκαν ψευδείς και κακόβουλες. Όμως, δεν το έπραξαν, επιλέγοντας, κατά την ποδοσφαιρική διάλεκτο… να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα.

Η γυναίκα του Καίσαρα

Σύμφωνα με πληροφορίες του directnews.gr, πράγματι στο παρελθόν, υπήρξαν καταγγελίες σε βάρος του κ. Πούπουζα, οι οποίες είναι επίσημα καταγεγραμμένες. Μία από αυτές μάλιστα αφορούσε σε υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων, όπλων και ποτών!

Ειλικρινά, ευχόμαστε να μην αληθεύει κάτι τέτοιο και να έχουμε πέσει εμείς θύματα παραπληροφόρησης. Φρονούμε λοιπόν, ότι τόσο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη όσο και ο νέος Διοικητής των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ οφείλουν να δώσουν άμεσα κάποιες εξηγήσεις. Διότι και μόνο το γεγονός ότι ο κ. Σπίρτζης το ερώτημα που έθεσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την ύπαρξη καταγγελιών, το έχει επαναλάβει τουλάχιστον άλλες δέκα φορές σε δημόσιες τοποθετήσεις του και απάντηση δεν έχει λάβει, δημιουργεί εύλογες απορίες. Και όπως είναι γνωστό, η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια…

*Στ. Βορίνας

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 23-2-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις