Logo

Ισημερινός: Κοκαΐνη 8,8 τόνων με προορισμό το Βέλγιο κρυμμένη μέσα σε μπανάνες [βίντεο]



 
 

Εντοπίστηκαν, στο λιμάνιΓουαγιακίλ,  8,8 τόνοι  κοκαΐνης κρυμμένοι ανάμεσα σε μπανάνες σε εμπορευματοκιβώτιο  με προορισμό το Βέλγιο. 

Οι αρχές του Ισημερινού προχώρησαν στην κατάσχεση της ποσότητας ναρκωτικών, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας, στρατηγός Φάουστο Σαλίνας, ο οποίος έγραψε στο  Twitter: «Κατάσχεση-ρεκόρ το 2023 οκτώ και πλέον τόνων κοκαΐνης», 

«Αποτρέψαμε την πώληση διεθνώς 90 εκατομμυρίων δόσεων, αξίας 330 εκατομμυρίων δολαρίων στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο στρατηγός,  μεταφορτώνοντας βίντεο στο οποίο εικονίζονται αστυνομικοί καθώς ψάχνουν το εμπορευματοκιβώτιο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στην Κολομβία και το Περού, τα δύο κράτη όπου παράγονται οι μεγαλύτερες ποσότητες κοκαΐνης στην υφήλιο, ο Ισημερινός μετατράπηκε τα τελευταία χρόνια από μέρος των οδών διέλευσης σε μείζονα κόμβο της διακίνησης της λευκής σκόνης προς τις αγορές της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

Οι αρχές προχώρησαν σε κατασχέσεις ποσότητας-ρεκόρ το 2021:που  πλησίασε τους 210 τόνους.

Το 2022, οι κατασχέσεις ξεπέρασαν για δεύτερη συναπτή χρονιά τους 200 τόνους — το 61% της ποσότητας αυτής είχε κρυφτεί σε εμπορευματοκιβώτια με μπανάνες προς εξαγωγή. Το 2023, έχουν ήδη κατασχεθεί 31 τόνοι.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 27-2-2023 από directNEWS.gr 


Τελευταίες Ειδήσεις