Logo

«Το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί» - Χιλιάδες πολιτών στο κέντρο της Αθήνας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη [βίντεο+φωτο]



 
 

Χιλιάδες πολιτών βρέθηκαν, το μεσημέρι της Κυριακής (12/03) στο κέντρο της Αθήνας, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και συνδικάτα, για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που είχε σαν αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες ακόμα να αγνοούνται μέχρι σήμερα.

Με συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή» οι διαδηλωτές βρέθηκαν  έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ στην οδό Καρόλου, στο Μεταξουργείο. Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δήλωσε σχετικά:

«Δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να παραγραφεί, δε θα το αφήσουμε να ξεχαστεί. Εμείς όλοι θα γίνουμε των νεκρών μας η φωνή».

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των ΜΜΜ

Η πορεία ολοκληρώθηκε ειρηνικά με μικροεντάσεις να σημειώνονται στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου άγνωστοι έσπασαν ΑΤΜ και προκάλεσαν ζημιές στην είσοδο τράπεζας.

Όλοι οι σταθμοί του μετρό άνοιξαν, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. και, σε όλο το δίκτυο, η κίνηση διεξάγεται κανονικά ενώ αποκαταστάθηκε και η κίνηση των συρμών στο δίκτυο του τραμ, με το Σύνταγμα να αποτελεί και πάλι τον τερματικό του σταθμό.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 12-3-2023 από directNEWS.gr πηγή: ethnos.gr


Τελευταίες Ειδήσεις