Logo

Καζάνι που βράζει η Γαλλία: Φωτιά στην πύλη του δημαρχείου της Μπορντό [βίντεο+φωτο]



 
 

Καζάνι που βράζει η Γαλλία, με εκατομμύρια πολίτες να βγαίνουν στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για τη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση. Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν σε πολλές πόλεις, ενώ τα συνδικάτα απηύθυναν νέο απεργιακό προσκλητήριο για την ερχόμενη Τρίτη (28/3).

Στις φλόγες τυλίχθηκε η πύλη του δημαρχείου της πόλης Μπορντό σε μια μέρα μαζικών κινητοποιήσεων στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το BBC, η φωτιά ξέσπασε στην μπροστινή πύλη εισόδου στο δημαρχείο της πόλης, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί μέχρι στιγμής το ποιος ήταν ο υπαίτιος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως γρήγορα οι πυροσβέστες έθεσαν τη φωτιά υπό έλεγχο.

Γαλλία: 3,5 εκατ. διαδηλωτές αναφέρει το συνδικάτο CGT, 1,08 εκατ. για το υπουργείο Εσωτερικών

Συνολικά 3,5 εκατομμύρια διαδηλωτές μετείχαν στην κινητοποίηση της Πέμπτης (23/3) στη Γαλλία σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, 1,08 εκατομμύριο σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, κατά την ένατη ημέρα κινητοποιήσεων κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, που σηματοδοτήθηκε από τη σαφή αύξηση της συμμετοχής.

Γαλλία: «Δεν σκοπεύουμε να πεθάνουμε δουλεύοντας» – Οι Γάλλοι στους δρόμους για ακόμα μια ημέρα

Στο Παρίσι όπου το CGT ανακοίνωσε τη συμμετοχή 800.000 διαδηλωτών και το υπουργείο 119.000, βίαια επεισόδια ξέσπασαν γρήγορα στην κεφαλή της πομπής: πέτρες, μπουκάλια και πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν εναντίον της αστυνομίας, σε βιτρίνες και στέγαστρα σε στάσεις λεωφορείων, φωτιές μπήκαν σε κάδους απορριμμάτων.

Παράλληλα, τα συνδικάτα απηύθυναν σήμερα προσκλητήριο για τη 10η ημέρα απεργιών και διαδηλώσεων την Τρίτη 28 Μαρτίου, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά της πολύ αμφισβητούμενης μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

“Καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, αυτό το κοινωνικό και συνδικαλιστικό κίνημα, βιώσιμο και υπεύθυνο, επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητα του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας να επιτύχουν την απόσυρση της μεταρρύθμισης”, τόνισαν στο τέλος της ένατης ημέρας κινητοποιήσεων στη χώρα.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-3-2023 από directNEWS.gr πηγή:ΕΡΤ


Τελευταίες Ειδήσεις