Logo

Χίος: Το χαρμόσυνο μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης από τον «ιπτάμενο» ιερέα



 
 

Η πρώτη Ανάσταση γιορτάζεται από την Εκκλησία μας το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όταν και ψάλλεται ο Εσπερινός της Ανάστασης.

Πρόκειται για  η λεγόμενη και «Πρώτη Ανάσταση» κατά την οποία ψάλλεται  το τροπάριο «Ανάστα ο Θεός».

Ιδιαίτερη είναι η λειτουργία στην Παναγία Ευαγγελίστρια της Χίου, όπου και φέτος τέλεστηκε με λαμπρότητα και κατάνυξη η Πρώτη Ανάσταση σταχωριά και στην πόλη της Χίου το πρωί του Σαββάτου. 

Ο πάτερ Χριστόφορος, ο οποίος έχει γίνει viral και χαρακτηρίζεται ως ο «ιπτάμενος ιερέας», με ένα… σάλτο μεταφέρει το χαρμόσυνο μήνυμα, την ώρα που μέσα στο ναό τρίζουν εκκωφαντικά στασίδια και πολυέλαιοι.

Όπως αναφέρει το politischios.gr, με κρότους στα στασίδια και χτυπώντας τα Σήμαντρα στάλθηκε το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης, από τον Ιερό Ναό της Παναγίας Ευαγγελιστρίας Χίου, που και φέτος αποτέλεσε πόλο έλξης για εκατοντάδες πιστούς, που έσπευσαν να δουν τον π. Χρ. Γουρλή να μεταφέρει με τον δικό του μοναδικό τρόπο το αναστάσιμο μήνυμα. 

Η Πρώτη Ανάσταση τελέστηκε και σε Πάτρα, Κέρκυρα, Ομόνοια, Νάξο, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη

Ιδιαίτερο τελετουργικό και στον Άγιο Κωνσταντίνο Ομόνοιας όπου η νίκη του Θεανθρώπου επί του θανάτου έρχεται με θορυβώδη και εντυπωσιακό τρόπο. Οι πιστοί κουνούν τα στασίδια και η βοή που ακούγεται συμβολίζει τόσο την κάθοδο στον Άδη όσο και το σπάσιμο των δεσμών του θανάτου. Το έθιμο στη συγκεκριμένη εκκλησία έχει καθιερωθεί από το 1981

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-4-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις