Logo

Κρήτη: Σεισμός 5,1 Ρίχτερ κοντά στο Ηράκλειο



 
 

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 21:58 το βράδυ της Πέμπτης κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 7 χιλιόμετρα νίτια- νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου, ενώ το εστιακό βάθος στα 8,9 χλμ.

Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Facebook το παρακάτω: «Δυνατός σεισμός στη νότια Κρήτη μεγέθους 5,1 στις 21.58. Επίκεντρο σε χερσαίο χώρο 10 χλμ νοτιοδυτικά των Μοιρών. Προηγήθηκαν μερικοί μικρότεροι σεισμοί και χθες έγινε σεισμός μεγέθους 4,2 στην ίδια εστία. Επιβάλλεται πολύ προσεκτική παρακολούθηση και αξιολόγηση από τους επιστήμονες και μέτρα προστασίας από τις τοπικές αρχές, όπως προβλέπει το επιχειρησιακό Σχέδιο ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ».

Ο δήμαρχος Φαιστού, Γρηγόρης Νικολιδάκης, δήλωσε στο Cretalive ότι «οι κάτοικοι στο Τυμπάκι έχουν βγει στους δρόμους, αλλά μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καταγεγραμμένες ζημιές». Οι κάτοικοι της Μεσαράς επικοινωνούν με τους δικούς τους ανθρώπους που είναι σε απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς να έχει αναφερθεί κάτι ανησυχητικό. Η Αστυνομία είναι σε επιφυλακή.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-5-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις