Logo

Γαλλία: Eπίθεση με μαχαίρι κατά παιδιών και μωρών σε πάρκο [βίντεο]



 
 

Παιδιά στην ηλικία των τριών ετών τραυματίστηκαν σε μαζική επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ανσύ στις γαλλικές Άλπεις. Ο 32χρονος φερόμενος δράστης της αιματηρής επίθεσης σε κατάμεστη παιδική χαρά στην πόλη Ανεσί δεν δίστασε να μαχαιρώσει ακόμη και μωρό που βρισκόταν σε καρότσι, ενώ σε βίντεο που αναρτήθηκε φαίνεται να απομακρύνεται, λίγο πριν από τη σύλληψή του.

Ο δράστης ο οποίος φέρεται να είναι Σύρος μετανάστης, συνελήφθη από τις αρχές. «Φώναζε και στόχευε στα μωρά. Υπήρχαν πολλοί ενήλικες τριγύρω, αλλά δεν τους πείραζε. Όταν κατάλαβε ότι τον είχαν παγιδεύσει κι επιτέθηκε σε έναν ηλικιωμένο, τον πυροβόλησαν στο χέρι», κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης, στον 32χρονο είχε χορηγηθεί καθεστώς πρόσφυγα στη Σουηδία τον περασμένο Απρίλιο ενώ ο ίδιος είχε υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2022.

Δύο παιδιά και ένας ενήλικας είναι σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ άλλα δύο παιδιά τραυματίστηκαν ελαφρά σύμφωνα με την αστυνομία. Τρεις εκ των τραυματιών βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Για πράξη απόλυτης δειλίας έκανε λόγο ο Εμανουέλ Μακρόν. Σε ανάρτηση αναφέρει ότι «παιδιά και ένας ενήλικας βρίσκονται μεταξύ ζωής και θανάτου ενώ η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση σοκ».

Ο υπουργός Εσωτερικών Τζέραλντ Νταρμανέν έγραψε στο Twitter ότι ο δράστης “συνελήφθη χάρη στην ταχεία αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας“.

Ένας τοπικός βουλευτής, ο Antoine Armand, έγραψε στο Twitter ότι παιδιά δέχθηκαν επίθεση σε μια παιδική χαρά. Ο ίδιος χαρακτήρισε την επίθεση «αποτρόπαια».

Στο Παρίσι, οι νομοθέτες διέκοψαν τη συζήτηση για να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή για τα θύματα, ανέφερε το BFMTV.

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-6-2023 από directNEWS.gr πηγή: ertnews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις