Logo

Ναυάγιο στην Πύλο: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό εκατοντάδων αγνοουμένων



 
 

Το μακάβριο στάδιο της τραγωδίας εξελίσσεται από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 15/6 καθώς το σκάφος του Λιμενικού μετέφερε τις 39 σορούς που είχαν περισυλλεγεί από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου, στα διεθνή ύδατα. Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και το βράδυ της Τετάρτης λίγο πριν τις 11 με τη μεταφορά άλλων σορών που το σκάφος του λιμενικού παρέλαβε από φρεγάτα.

Στη φρεγάτα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, είχαν μεταβεί από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, με λάντζα ιατροδικαστές και εκεί προχώρησαν στη διαδικασία λήψης dna από τα πτώματα που είχαν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή στην οποία είχε γίνει το ναυάγιο.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε και φορτηγό – ψυγείο για να παραλάβει τις σορούς, ώστε να μεταφερθούν σε χώρο ιατροδικαστικών υπηρεσιών.

Οι επιβεβαιωμένοι νεκροί είναι 78, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι μεταξύ τους βρίσκεται μία γυναίκα. Αυτό μεγαλώνει τους φόβους ότι ενδέχεται να υπήρχαν γυναίκες και παιδιά στα αμπάρια του συγκεκριμένου αλιευτικού, με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν αυτό, ενώ έχουν διασωθεί 104.

Ενδέχεται να απαγγελθούν κατηγορίες σε συγκεκριμένα πρόσωπα από τους διασωθέντες, εφόσον έχει διαπιστωθεί ότι ήταν οι διακινητές. Αρχικά είχε γίνει λόγος για τρεις που είχαν μεταφερθεί από το μεσημέρι της Τετάρτης, στο κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας για προανάκριση, ενώ αργότερα ο αριθμός ανέβηκε στους οκτώ.

Το πρωί της Πέμπτης όπως έγινε γνωστό από το λιμενικό, δεν υπάρχει καμία σύλληψη ακόμα και δεν ισχύουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για έξι συλλήψεις, που επικαλούνται κύκλους του υπουργείου.

Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα εποπτεύσει τις έρευνες

Εν τω μεταξύ ο Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Ισίδωρος Ντογιάκος, έδωσε παραγγελία για εποπτεία των ερευνών και ανακριτικών πράξεων που διενεργούνται για το ναυάγιο από αντεισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας.

Έτσι η εποπτεία των ερευνών ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα ΑΠ Γεώργιο Οικονόμου.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-6-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις