Logo

Greek Mafia: Το δόγμα "Θα σε φάω πριν με φας" - Ο "Ράμπο" είχε στοχοποιήσει τον "Ζαμπόν"



 
 

Τρίχες και DNA του 38χρονου "Ράμπο" και του 31χρονου "Νιόνιου", που έπεσαν θύματα συμβολαίου θανάτου στον Κορυδαλλό, ταυτοποιήθηκαν μέσα στο κλεμμένο Nissan Qashqai, που εντοπίστηκε, με βαρύ οπλισμό στον Νέο Κόσμο στις 8 Ιουνίου.

Μετά από αυτή την εργαστηριακή εξέλιξη τα στελέχη της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο όχημα να αποτελούσε το επιχειρησιακό αυτοκίνητο των δύο θυμάτων του Κορυδαλλού, για την εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος "αντιπάλου", μεγάλου ονόματος της νύχτας στα νότια προάστια, που διατηρεί πρατήριο υγρών καυσίμων και πλυντηρίου οχημάτων, λίγα μόλις μέτρα από το σημείο εντοπισμού του οχήματος με τον βαρύ οπλισμό.

Τα δύο καλάσνικοφ που βρέθηκαν στο εσωτερικό του δεν είχαν χρησιμοποιηθεί σε κάποια έκνομη ενέργεια, ωστόσο τουλάχιστον το ένα από τα δύο πιστόλια, φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί σε ένοπλη συμπλοκή κακοποιών με αστυνομικούς στη Μάνδρα Αττικής το 2013.

Μπιτόνια βενζίνης και αλεξίσφαιρα

Το όχημα, στο οποίο βρέθηκαν γενετικά αποτυπώματα των δύο θυμάτων του Κορυδαλλού, είχε εντοπιστεί στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Σμιθ και είχε κλαπεί στις 19 Ιανουαρίου από τη Νίκαια. Στο εσωτερικό του είχαν βρεθεί δύο πολεμικά καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο χειροβομβίδες, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα και δύο μπιτόνια βενζίνης ενδεχομένως για την καύση του οχήματος μετά από την πιθανή εκτέλεση ενός ακόμη συμβολαίου θανάτου.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης στις 8 Ιουνίου. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι έφερε πλαστές πινακίδες και ότι είναι κλεμμένο. Η ιδιοκτήτρια του οχήματος, ενημέρωσε πως έχει ήδη αποζημιωθεί για την κλοπή από ασφαλιστική εταιρεία, η οποία μετέφερε με δικό της γερανό το Ι.Χ στο Αστυνομικό Τμήμα Ακρόπολης. Υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας πήγαν στο τμήμα, οι οποίοι, παρουσία αστυνομικών, άνοιξαν το αυτοκίνητο και διαπίστωσαν την ύπαρξη του οπλισμού.

Ο στόχος πρόλαβε τους εκτελεστές του;

"Θα σε φάω πριν με φας. Θα σε σκοτώσω πριν με σκοτώσεις", είναι μια ρήση της παρανομίας, που ήταν σε πλήρη εφαρμογή της ιεραρχίας της Greek Mafia και των στελεχών της τα τελευταία χρόνια. Δεν αποκλείεται η εκτέλεση του διπλού συμβολαίου θανάτου να είναι αποτέλεσμα αυτής της εφαρμογής, επισημαίνουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.. Σε αυτό το πλαίσιο υπήρχαν πληροφοριακά δελτία αρμόδιων τμημάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που ανέφεραν πως ο "Ράμπο" είχε στοχοποιήσει έναν 42χρονο, γνωστό με το προσωνύμιο "Ζαμπόν", που στο παρελθόν ανήκε στο στενό περιβάλλον της ηγεσίας της Greek Mafia αλλά αργότερα φέρεται να αυτονομήθηκε ακολουθώντας τον δικό του εγκληματικό δρόμο. Τα στελέχη του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής δεν αποκλείουν ο υποψήφιος στόχος του "Ράμπο" να έμαθε τις προθέσεις του και έσπευσε να προλάβει δολοφονικά τον επίδοξο εκτελεστή του.

Η απόπειρα και η… Πρόεδρος Εφετών

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018. Λευκό βαν προσεγγίζει το αυτοκίνητο του 42χρονου Ε.Ζ., του "Ζαμπόν", που είναι σταθμευμένο έξω από γραφείο πετρελαϊκής εταιρείας στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Οι εκτελεστές θα πυροβολήσουν όμως το καλάσνικοφ θα πάθει εμπλοκή με αποτέλεσμα 3-4 σφαίρες να τραυματίζουν τον 42χρονο στα πόδια και στο χέρι. Το υποψήφιο θύμα διατηρούσε σχέσεις με την Bella Mafia που είχε δολοφονηθεί ένα μήνα νωρίτερα. Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του 42χρονου σήμερα Ε.Ζ. είχε ακουστεί και στις καταθέσεις της "Λίτσας", συγγενούς αρχηγικού μέλους της Greek Mafia, που ξεσκέπασε μεγάλο μέρος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο συγγενής της, είχε ζητήσει να φωτογραφήσει την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου και να δείξει τις φωτογραφίες της, στον 42χρονο με σκοπό την δολοφονία της. Το συμβόλαιο θανάτου δεν εκτελέστηκε, καθώς τον Νοέμβριο του 2012, ο 42χρονος συνελήφθη για οπλοφορία. Στις 22 Νοεμβρίου 2012 εξερράγη ισχυρή βόμβα στο σπίτι της δικαστικής λειτουργού στον Χολαργό.

Αντίποινα για τους "φίλους";

Στα πληροφοριακά δελτία, αρμόδιων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., υπήρχαν "ακούσματα" πως ο 42χρονος φαίνεται να είχε ένα "μερίδιο" συμμετοχής ή συναίνεσης στην δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου και αυτής του Μανώλη Καραγιάννη. Αφορμή, σύμφωνα με αυτές τις αστυνομικές πληροφορίες, οι δολοφονίες των "φίλων" του. Του πρώην αξιωματικού της ΕΚΑΜ Σπύρου Παπαχρήστου, και του Γιώργου Λίτσα, γνωστού ως "Μπούμπη". Αυτές οι δολοφονίες είχαν αποδοθεί πληροφοριακά στον Μανώλη Καραγιάννη ή "Σαμπρέλα".

Τον Μάιο του 2019 στα Μανιάτικα είχε δολοφονηθεί με καλάσνικοφ ο 54χρονος "Δάσκαλος" ή "Κάβουρας". Ήταν ύποπτος για την εμπλοκή του στις δολοφονίες του "Σαμπρέλα" ή "Καράφλα", της 33χρονης γνωστής διαδικτυακά ως "bella mafia" αλλά και του body builder, Βασίλη Γρίβα, το Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά. Ο "Δάσκαλος" ή "Κάβουρας" ήταν "μέντορας" του 42χρονου Ε.Ζ..

Άτυπες συζητήσεις

Ο 38χρονος "Ράμπο", το ένα από τα θύματα του διπλού συμβολαίου θανάτου που εκτελέστηκε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης στον Κορυδαλλό, είχε κληθεί τον Οκτώβριο του 2022, σε... άτυπη συζήτηση με υψηλόβαθμο αξιωματικό με στόχο την "εκπομπή" μηνύματος πως η αστυνομία παρακολουθεί πρόσωπα και δρώμενα της Greek Mafia. Κάτι αντίστοιχο είχε γίνει, την ίδια περίοδο, με τον 40χρονο "μπόντιμπίλντερ", έναν από τους κατηγορουμένους της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, και άλλα έξι εναπομείναντα μέλη της νέας Greek Mafia.

Ο "Ράμπο", ο χούλιγκαν που μετατράπηκε σε εκτελεστή της "τριανδρίας" της Greek Mafia, είχε πολλά ανοιχτά μέτωπα και "επεκτάσεις" που σχετίζονταν με τη λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων και ενδεχομένως με το λαθρεμπόριο καυσίμων. Φέρεται να είχε τουλάχιστον ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στον Ταύρο, ενώ ήταν "αφανής" ιδιοκτήτης σε τουλάχιστον τρία ακόμη, ενώ σε ένα από αυτά είχε "συνέταιρο", άτομο που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή και ηγετικό ρόλο σε τρομοκρατική οργάνωση. Ήταν μια "επαφή", η οποία είχε προέλθει από τον Βασίλη Στεφανάκο και τον κοινό τους εγκλεισμό στις φυλακές. Τα πρατήρια καυσίμων ήταν μια "κληρονομιά" που φέρεται να άφησε ο Βασίλης Στεφανάκος στον "Ράμπο" και σε οικογενειακό του πρόσωπο.

Ο "Ράμπο" και η "Λίτσα"

Ο "Ράμπο", σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν αξιωματικοί της Ασφάλειας, είχε λάβει εντολή από την "τριανδρία" της Greek Mafia, να εντοπίσει τη "Λίτσα", και μαζί με έναν άνδρα αλβανικής καταγωγής να την οδηγήσουν σε κάποιο βουνό και να την σκοτώσουν. Η "Λίτσα" είχε γίνει "κόκκινο πανί" για τον ξάδερφό της και ηγετικό στέλεχος της Greek Mafia, ο οποίος θεωρούσε ότι του είχε αποσπάσει περισσότερα από 250.000 ευρώ, από περίπου 1.500.000 ευρώ, που της είχε ζητήσει να του αποθηκεύσει κάτω από τα πλακάκια δωματίου του σπιτιού της στη Μεταμόρφωση.

Σε αυτό το πλαίσιο στις 22 Νοεμβρίου 2011, ο "Ράμπο" με ένα ακόμη άτομο εντοπίστηκαν και καταδιώχθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., όταν κατόπτευαν το σπίτι της "Λίτσας" με σκοπό την αρπαγή και εξόντωσή της. Την 1η Ιανουαρίου 2015 τοποθετήθηκε ισχυρός εκρηκτικός στο σπίτι της "Λίτσας" χωρίς να εκραγεί, για να ακολουθήσουν οι καταθέσεις αποκαλύψεις της "Λίτσας" για την Greek Mafia. Η "Λίτσα" πέθανε τον Οκτώβριο του 2021 στη Θεσσαλονίκη από καρδιακή ανακοπή.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-6-2023 από directNEWS.gr πηγή:thetoc.gr


Τελευταίες Ειδήσεις