Logo

Ρόδος: Ανεξέλεγκτη η φωτιά για πέμπτη μέρα – Εκκενώθηκαν χωριά και ξενοδοχεία [βίντεο+φωτο}



 
 

Ανεξέλεγκτη συνεχίζει να μαίνεται, για πέμπτη μέρα, η φωτιά στο νησί της Ρόδου με την κατάσταση να κρίνεται ως ιδιαίτερα σοβαρή, λόγω και των ανέμων που πνέουν στηνη περιοχή.

Μέσω του 112 εστάλη, το απόγευμα του Σαββάτου, μήνυμα για εκκένωση οικισμών. Συγκεκριμένα, ζητήθηκε η εκκένωση των περιοχών Ασκληπιείο και Κιοτάρι στη Ρόδο, με κατεύθυνση προς Γεννάδι, ενώ νωρίτερα ζητήθηκε η εκκένωση των χωριών Λάρδο και Πυλώνα. Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση στην περιοχή Απόλλωνας.

Παράλληλα, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων, υπό τον συντονισμό του Λιμενικού, από παραλίες των περιοχών Κιοτάρι και Λάρδος Ρόδου μετά από την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στις περιοχές αυτές.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχουν απεγκλωβιστεί περισσότερα από 1000 άτομα από το Κιοτάρι οι οποίοι μεταφέρονται στον Κάλαθο. Επιχείρηση απεγκλωβισμού ατόμων γίνεται και από την περιοχή Λάρδο, ενώ συνολικά πάνω από 1500 άτομα έχουν απομακρυνθεί από ξενοδοχεία. Από το ΕΚΑΒ αναφέρονται 8 διακομιδές ατόμων με ελαφρά αναπνευστικά προβλήματα.

Εξάλλου, επιτάχθηκαν όλα τα τουριστικά σκάφη από το Λιμεναρχείο για να μεταφέρουν τους τουρίστες σε ασφαλή μέρος. Επίσης, η Δημοτική Επιχείρηση Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ σταμάτησε τα δρομολόγιά της και ο στόλος της κατευθύνεται στη Νότια Ρόδο για να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι έχουν καταστραφεί πολλά δίκτυα από το νέο εργοστάσιο της Δ.Ε.Η. που βρίσκεται στη νότια Ρόδο. Δεν υπάρχει ρεύμα και τηλέφωνο σε μεγάλο μέρος των πυρόπληκτων περιοχών. Έχουν τεθεί σε λειτουργία μονάδες του παλιού εργοστασίου της Δ.Ε.Η. που βρίσκεται στην Σορώνη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνονται περιοδικά διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές ακόμα και στην πόλη της Ρόδου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Ν. Αιγαίου τρεις ξενοδοχειακές μονάδες τυλίχθηκαν στις φλόγες στο Κιοτάρι. Πρόκειται για το Lindian Village, το Rhodos Village και το μπουτίκ ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου. Τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν νωρίτερα από τους τουρίστες που διέμεναν σε αυτά και γίνεται προσπάθεια για να μην επεκταθεί η φωτιά.

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε στο ξενοδοχείο Princess Andriana στο Κιοτάρι, και η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι την πλήρη κατάσβεση της.

 

 

 

 

 

  ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-7-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις