Logo

Ξυλοδαρμός του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη στο ΟΑΚΑ



 
 

Απρόκλητη επίθεση από τον εφοπλιστή Γιάννη Καραγιώργη δέχθηκε ο δημοσιογράφος και σύμβουλος έκδοσης της εφημερίδας τα ΝΕΑ, Γιώργος Παπαχρήστος στο ΟΑΚΑ, στο ημίχρονο του αγώνα Παναθηναϊκός – Μπράγκα.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά ο εφοπλιστής που συνοδευόταν από δύο μπράβους χτύπησε με γροθιές στο κεφάλι τον Γιώργο Παπαχρήστο ενώ εκτόξευσε απειλές κατά τη ζωή του.

Στον δημοσιογράφο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Σισμανόγλειο, ενώ αργότερα κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά κατά του εφοπλιστή στο αστυνομικό τμήμα Πεντέλης. Ο εφοπλιστής αναζητείται για να συλληφθεί στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.

Την επίθεση κατά του δημοσιογράφου καταδίκασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, αναφέροντας τα εξής:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του, επειδή ο δράστης είχε ενοχληθεί από την δημοσιογραφική του δουλειά. Η Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση και θα αποφανθεί. Η ελευθερία του Τύπου αποτελεί βασική αρχή της Δημοκρατίας μας και τραμπούκικες ενέργειες δεν χωρούν».

Σε καταδίκη της επίθεσης προχώρησε και το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας:

«Απερίφραστη η καταδίκη μας στην τραμπούκικη επίθεση εναντίον του δημοσιογράφου Γιώργου Παπαχρήστου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του.

Οι επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων στρέφονται εναντίον της ελευθερίας του Τύπου, εναντίον της ίδιας της Δημοκρατίας. Και το πολιτικό σύστημα της χώρας οφείλει σταθερά και πάντα να βρίσκεται απέναντι σε αυτές.

Δυστυχώς, για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν ισχύει το ίδιο για όλες τις περιπτώσεις βίας εναντίον δημοσιογράφων».

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει, με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, την επίθεση που δέχτηκε το μέλος της ΕΣΗΕΑ Γιώργος Παπαχρήστος από γνωστό εφοπλιστή. Η επίθεση σημειώθηκε στο ημίχρονο της ποδοσφαιρικής συνάντησης Παναθηναϊκού – Μπράγκα αναίτια και χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση ή ένταση. Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Γιώργος Παπαχρήστος ενώ ο εφοπλιστής, σε έξαλλη κατάσταση, συνέχισε να απευθύνει απειλές κατά της ζωής του.

Τονίζουμε ότι οι τραμπουκισμοί και οι μαφιόζικες συμπεριφορές δεν αρμόζουν σε μια ευνομούμενη πολιτεία και καλούμε τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές να πράξουν γρήγορα το καθήκον τους.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-8-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις