Logo

Blue Horizon: Για ανθρωποκτονία από κοινού κατηγορούνται 4 μέλη του πληρώματος που συνελήφθησαν [βίντεο+φωτο]



 
 

Για ανθρωποκτονία από κοινού και παραβίαση σχετικών άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, κατηγορούνται τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon, μετά το πρωτοφανές περιστατικό το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά όπου ο 36χρονος Αντώνης Καρυωτης με καταγωγή τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, απωθήθηκε από τον καταπέλτη του πλοίου, έπεσε στη θάλασσα και πνίγηκε.

Οι συλληφθέντες είναι ο πλοίαρχος, ο αξιωματικός καταστρώματος καθώς ο ύπαρχος και ο λοστρόμος που βρίσκονταν στον καταπέλτη και διαπληκτίστηκαν με τον 36χρονο ο οποίος θέλησε καθυστερημένα να μπει στο πλοίο για να ταξιδέψει.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη του πληρώματος δεν πέταξαν στον 36χρονο ούτε σωσίβιο, ενώ από το πλοίο δηλώθηκε μέσω ασυρμάτου «άνθρωπος στη θάλασσα», αλλά ταυτόχρονα αναχώρησε για το Ηράκλειο της Κρήτης. Μετά τα πρώτα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης του θύματος ο θάνατος του 36χρονου οφείλεται σε «πνιγμό εντός θαλασίου ύδατος» ενώ έφερε και κάποιες εκδορές στο κεφάλι.

Όπως υποστηρίζουν οι επιβάτες, από τα μεγάφωνα υπήρξε ενημέρωση ότι η καθυστέρηση απόπλου του πλοίου οφείλεται σε περιστατικό που έγινε στο λιμάνι του Πειραιά και το πλοίο δεν έχει καμία ευθύνη για το συμβάν!

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το τραγικό περιστατικό το Blue Horizon - συμφερόντων της Attica Group- απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά για το Ηράκλειο και επέστρεψε μόνον από εισαγγελική εντολή, προκειμένου να ληφθούν καταθέσεις από επιβάτες και πλήρωμα.

Σε βίντεο που είδαν τα φως της δημοσιότητας στα social media, ο 36χρονος προσπαθεί να επιβιβαστεί στο πλοίο κατά την αναχώρηση για το Ηράκλειο. Ωστόσο, απωθήθηκε από το πλήρωμα, έπεσε στη θάλασσα, χάνοντας τη ζωή του.

Η Ανακοίνωση της ΠΝΟ:

«Το αποτρόπαιο οπτικοακουστικό υλικό που είδε το φως της δημοσιότητας σε καμία περίπτωση δεν αντιπροσωπεύει την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Ναυτικών, οι οποίο διαθέτουν υψηλό επίπεδο ναυτοσύνης και εκπαίδευσης, πράγμα που το αποδεικνύουν καθημερινά μεταφέροντας και σε ετήσια βάση εκατομμύρια επιβατών και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο σε ασφυκτικές συνθήκες, χωρίς καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής, έχοντας σαν πρώτο μέλημα τους αυτό που τους επιβάλει ο επαγγελματισμός τους δηλαδή την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 6-9-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις