Logo

Κακοκαιρία Daniel: 15 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Δύο αγνοούμενοι



 
 

Στους 15 ανέρχονται πλέον οι νεκροί από τις πλημμύρες που σάρωσαν τη Θεσσαλία μετά την ανεύρεση, την Κυριακή το μεσημέρι, άλλων τριών ατόμων που αγνοούνταν (85 χρονη μητέρα και 65χρονος γιος ) στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας καθώς ενός 42χρονο άνδρα που εντοπίστηκε από χειριστή ακτοπλοϊκού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή Μικρά Τρικερίου, στον Παγασητικό Κόλπο.

Νωρίτερα την Κυριακή εντοπίστηκε νεκρός ένας 50χρονος άνδρας στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Το 11ο θύμα, ένας 77χρονος που αγνοείτο από το χωριό Πάλτσι της Μαγνησίας εντοπίστηκε στην θέση Τουρκονέρι στην παραλία των Ελληνικών στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ,οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4.250 διασώσεις, ενώ αίσιο τέλος είχε η γιγάντια επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τη διάσωση 8 πυροσβεστών και πολιτών κοντά στη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα, όταν ανατράπηκαν οι 2 βάρκες που επέβαιναν και έπεσαν στα ορμητικά νερά.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται πλέον από την υψηλή στάθμη του Πηνειού, που απειλεί όλες τις παραποτάμιες περιοχές και όσες βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κάρλα, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρούν σε συνεχείς εκκενώσεις οικισμών και απεγκλωβισμούς. Στα λασπόνερα έχουν βουλιάξει συνοικίες της Λάρισας, που είναι αποκλεισμένη οδικώς και σιδηροδρομικώς. Σημειώνεται ότι κλειστή παραμένει η εθνική οδός από τη Λαμία μέχρι την Πιερία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και από την Πιερία μέχρι τη Λάρισα στο ρεύμα προς Αθήνα. Την ίδια ώρα, χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στα νερά, παρόλο που η στάθμη τους έχει υποχωρήσει. Απόλυτη είναι η καταστροφή σπιτιών, υποδομών, επιχειρήσεων και καλλιεργειών στον Θεσσαλικό κάμπο, στον Βόλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης, ενώ στο Πήλιο μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί και πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-9-2023 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις