Logo

Al-Monitor: Η Αίγυπτος είχε προειδοποιήσει το Ισραήλ για την επίθεση



 
 

Σε άρθρο-ανάλυση η ιστοσελίδα Al-Monitor που ασχολείται αποκλειστικά με θέματα της Μέσης Ανατολής υποστηρίζει πως επιβεβαίωσε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ανώτεροι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το Ισραήλ για επικείμενη επίθεση από τη Γάζα. Όπως αναφέρουν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών είχαν όντως μοιραστεί προειδοποιήσεις με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους, αλλά οι πληροφορίες δεν ήταν συγκεκριμένες ή εστιασμένες και δεν τέθηκαν υπόψη του Νετανιάχου.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

“Το Ισραήλ δεν μπορεί επίσης να αντέξει το είδος της αποτυχίας των πληροφοριών που επέτρεψε την επίθεση της Χαμάς. Οι πηγές του Al-Monitor επιβεβαίωσαν τις αναφορές που εμφανίστηκαν τη Δευτέρα, σύμφωνα με τις οποίες ανώτεροι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το Ισραήλ για επικείμενη επίθεση από τη Γάζα. Είπαν ότι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών είχαν όντως μοιραστεί προειδοποιήσεις με τους Ισραηλινούς ομολόγους τους, αλλά οι πληροφορίες δεν ήταν συγκεκριμένες ή εστιασμένες και δεν τέθηκαν υπόψη του Νετανιάχου.

Οι εξηγήσεις για το φιάσκο των μυστικών υπηρεσιών υποδηλώνουν ότι το Ισραήλ έχει γίνει υπερβολικά εξαρτημένο από την αμυντική τεχνολογία αιχμής του, ενώ η Χαμάς είχε πάρει το μάθημα της ευπάθειάς της στις ισραηλινές υποκλοπές και παρακολουθήσεις και επέστρεψε σε πιο βασικά μέσα επικοινωνίας για να αποφύγει τον εντοπισμό. Το Ισραήλ ήταν επίσης πεπεισμένο ότι η Χαμάς θα μπορούσε να γίνει μια ορθολογική κυβερνητική δύναμη, υποστηριζόμενη με χρήματα από το Κατάρ και άδειες εργασίας για τους εργάτες της Γάζας στο Ισραήλ. Μπροστά σε αυτή την κολοσσιαία αποτυχία επί των ημερών του, ο Νετανιάχου εργάζεται για να προστατεύσει την εξουσία και την κληρονομιά του, ακόμη και όταν κατευθύνει τις προετοιμασίες για πόλεμο.”

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-10-2023 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις