Logo

Γάζα: Το Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο – Εκατόμβη νεκρών [βίντεο]



 
 

Μακελειό προκάλεσαν τα ισραηλινά χτυπήματα του Ισραήλ στη Γάζα, με το υπουργείο Εσωτερικών της Παλαιστίνης να καταγγέλλει πλήγμα από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε νοσοκομείο στη Γάζα με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για τουλάχιστον 200 με 300 νεκρούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Al Jazeera, ανεπιβεβαίωτος αριθμός Παλαιστινίων σκοτώθηκε και τραυματίστηκε όταν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε το προαύλιο ενός νοσοκομείου στην κεντρική Γάζα, όπως ανέφερε το τοπικό Υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα, οι πρώτες εκτιμήσεις για τους νεκρούς είναι μεταξύ 200 και 300, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο Μαράμ Χουμαΐντ του Al Jazeera, επικαλούμενος το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα.

Στη συνέχεια ωστόσο, το Υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας, που διοικείται από τη Χαμάς, δήλωσε ότι τουλάχιστον 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν από έκρηξη που – όπως επισημαίνεται – προκλήθηκε από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή.


Την ίδια στιγμή, μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας χτυπήθηκε σχολείο – καταφύγιο 4.000 ανθρώπων στον προσφυγικό καταυλισμό al-Maghazi. H Υπηρεσίας Αρωγής των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) δήλωσε πως:

«Τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν καταφύγει σε αυτό το σχολείο της UNRWA που έχει μετατραπεί σε καταφύγιο. Δεν είχαν και δεν έχουν πού αλλού να πάνε».

Η UNRWA σχολίασε πως «Είναι εξωφρενικό και δείχνει και πάλι μια κατάφωρη περιφρόνηση για τις ζωές των αμάχων», και πρόσθεσε ότι «Κανένα μέρος δεν είναι ασφαλές πια στη Γάζα, ούτε καν οι εγκαταστάσεις της UNRWA».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-10-2023 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις