Logo

Νέα δικογραφία στη Βουλή κατά του Καραμανλή μετά από μήνυση τραυματία



 
 

Νέα δικογραφία έφτασε στη Βουλή κατά του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή μετά από μήνυση 27χρονου τραυματία του δυστυχήματος στα Τέμπη, μετά τη δικογραφία-«κόλαφο» της ευρωπαϊκής εισαγγελίας.

Η μήνυση κατατέθηκε από τον 27χρονο τραυματία Αναστάσιο Κουμπούρη, εναντίον του Καραμανλή για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717. Ο τραυματίας στρέφεται κατά παντός υπευθύνου συμπεριλαμβανομένων και του σταθμάρχη.

Σημειώνεται, εξάλλου, ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα συζητηθεί στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για «τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών». Από τη συζήτηση για το ντροπιαστικό πόρισμα της ΝΔ που επιρρίπτει ευθύνες μόνο στους νεκρούς μηχανοδηγούς και τον σταθμάρχη, θα λείπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος φρόντισε να κρυφτεί για άλλη μια φορά, καθώς όπως ανακοίνωσε θα εκπροσωπηθεί από υπουργό.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας για το έγκλημα στα Τέμπη, Λάουρα Κοβέσι δήλωσε ότι «εάν το έργο της 717 είχε ολοκληρωθεί, δεν θα είχε συμβεί το δυστύχημα», ενώ κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη μπλοκάρει τις έρευνες: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια. Μας μπλοκάρουν από το να εφαρμόσουμε Δικαιοσύνη. Γιατί αν σου απαγορεύουν να κάνεις έρευνα, δεν μπορείς να αποκαλύψεις την αλήθεια. Δυστυχώς, η συνταγματική πρόβλεψη πρέπει να αλλάξει. Γι’ αυτό το έχουμε ζητήσει και έχουμε στείλει επιστολή στην Κομισιόν. Δεν είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε αυτό. Δεν είμαστε οι νομοθέτες» δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης στο STAR.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 15-3-2024 από directNEWS.gr πηγή: newsbreak.gr


Τελευταίες Ειδήσεις