Logo

Γάζα: Drone καταδίωξε και σκότωσε εν ψυχρώ αμάχους [βίντεο]



 
 

Δεν έχει τέλος το μαρτύριο των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας. Χαρακτηριστικό της ωμότητας, είναι το σκληρό βίντεο που δημοσιεύει το Al Jazeera, που δείχνει ένα ισραηλινό drone να καταδιώκει, να στοχεύει και να σκοτώνει τέσσερις Παλαιστίνιους πολίτες στην περιοχή Sakka στο Khan Younis, στη νότια Λωρίδα της Γάζας.

Τα πλάνα προέρχονται από ισραηλινό drone που καταρρίφθηκε στο Χαν Γιουνίς στις αρχές Φεβρουαρίου.

Τα πλάνα δείχνουν τους νεαρούς να περπατούν αναζητώντας τα σπίτια τους, ή ό,τι έχει απομείνει από αυτά, ανάμεσα στα συντρίμμια που άφησαν πίσω τους τα αεροσκάφη και οι πύραυλοι. Οι πολίτες, όπως φαίνεται στο βίντεο ήταν άοπλοι και δεν αποτελούσαν απειλή.

Η αυθεντικότητα του βίντεο δεν έχει αμφισβητηθεί.

Δύο από αυτούς σκοτώθηκαν με τον πρώτο πύραυλο, στη συνέχεια φαίνεται ο τρίτος να προσπαθεί να απομακρυνθεί, ωστόσο χτυπήθηκε και εκείνος από πύραυλο, ενώ ο τέταρτος δέχθηκε δύο πυραύλους.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ανταποκριτή του Al Jazeera Salam Khader, η περιοχή αυτή έγινε στόχος ισραηλινών βομβαρδισμών και στρατιωτικών επιχειρήσεων από την έναρξη της εισβολής στη νότια επαρχία στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου.

«H απόδοση ευθυνών είναι πιο αναγκαία από ποτέ»

Η ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη δήλωσε μετά το βίντεο που έφερε στο φως το Al Jazeera ότι «η απόδοση ευθυνών είναι πιο αναγκαία από ποτέ» για τα ισραηλινά εγκλήματα πολέμου στη Γάζα.

«Ο κολοσσιαίος όγκος των αποδεικτικών στοιχείων σχετικά με τα [διεθνή] εγκλήματα που διέπραξε το Ισραήλ στη Γάζα μόνο τους τελευταίους 6 μήνες θα μπορούσε να απασχολήσει το [Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο] για τις επόμενες πέντε δεκαετίες, ειδικά με τον τρέχοντα ρυθμό των διαδικασιών», ανέφερε η Francesca Albanese σε ανάρτησή της στο X.

Από την πλευρά του, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης στη Λωρίδα της Γάζας δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι η δολοφονία τεσσάρων αμάχων στη Λωρίδα της Γάζας από drone αποτελεί απόδειξη μιας «βαθιάς κρίσης» στην ισραηλινή κατοχή.

Το γραφείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για αυτό το έγκλημα, κατά το οποίο ο στρατός κατοχής βομβάρδισε τέσσερις νεαρούς πολίτες με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, σκοτώνοντάς τους με αντίποινα και μετατρέποντάς τους σε σκόρπια κομμάτια, γεγονός που δείχνει το μέγεθος της βαθιάς κρίσης που περνάει αυτή η κατοχή σκοτώνοντας με τόσο βάναυσο τρόπο».

Παράλληλα, κατηγόρησε «την αμερικανική κυβέρνηση, τη διεθνή κοινότητα και την ισραηλινή κατοχή ως απολύτως υπεύθυνους για τη συνέχιση αυτών των εγκλημάτων κατά των Παλαιστινίων αμάχων για έκτο συνεχή μήνα», αλλά και «τις χώρες που προμηθεύουν την κατοχή με διάφορα όπλα ως υπεύθυνες για τα εγκλήματα δολοφονίας κατά των αμάχων, των παιδιών και των γυναικών του παλαιστινιακού λαού μας».

Τέλος, κάλεσε «όλες τις χώρες του κόσμου να καταδικάσουν το έγκλημα της γενοκτονίας που ασκεί η κατοχή με όλη τη βιαιότητα και το σαδισμό της και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου και τις καλούμε να ασκήσουν πίεση σε αυτήν να σταματήσει αυτόν τον πόλεμο και να σταματήσουν τις συνεχιζόμενες σφαγές με διάφορες μορφές».

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-3-2024 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις