Logo

Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge - Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης [βίντεο]



 
 

Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας Key Bridge, στη Βαλτιμόρη, μήκους 2,57 χιλιομέτρων (1,6 μιλίων), καθώς ένα φορτηγό πλοίο έπεσε πάνω της, τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η στιγμή της κατάρρευσης:

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν σπεύσει στο σημείο, καθώς πολλά οχήματα έπεσαν στον ποταμό ενώ υπάρχουν φόβοι για νεκρούς. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης, ενώ στην περιοχή όλες οι λωρίδες κυκλοφορίας είναι κλειστές.

Έως και 20 εργάτες πιστεύεται ότι έχουν πέσει στον ποταμό Patapsco σύμφωνα με τον επικεφαλής επικοινωνίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Βαλτιμόρης. Ο ίδιος λέει ότι η κατάσταση είναι πιθανό να αλλάξει καθώς θα προκύπτουν περισσότερες λεπτομέρειες.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.

Δεν υπάρχουν τραυματισμοί μεταξύ του πληρώματος

Η ναυτιλιακή εταιρεία Synergy Marine Group επιβεβαιώνει ότι το υπό σημαία Σιγκαπούρης πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων “Dali” συγκρούστηκε με πυλώνα της γέφυρας Francis Scott Key στη Βαλτιμόρη.

«Ενώ η ακριβής αιτία του συμβάντος δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί, το ‘Dali’ έχει πλέον κινητοποιήσει την υπηρεσία αντιμετώπισης συμβάντων με εξειδικευμένο άτομο», αναφέρει η εταιρεία.

«Όλα τα μέλη του πληρώματος, συμπεριλαμβανομένων των δύο κυβερνητών που επέβαιναν στο πλοίο, έχουν καταγραφεί και δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς», προσθέτει.

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

ιστότοπος παρακολούθησης θαλάσσιων μεταφορών MarineTraffic έδειξε ότι ένα πλοίο που μεταφέρει εμπορευματοκιβώτια, το Dali με σημαία Σιγκαπούρης, είχε σταματήσει νωρίς σήμερα το πρωί κάτω από τη γέφυρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-3-2024 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις