Logo

Άγιοι Ανάργυροι: Μετακινήθηκαν ο διοικητής του ΑΤ και ο τηλεφωνητής της Άμεσης Δράσης



 
 

Μετά τις αποκαλύψεις για λάθη αστυνομικών στη δολοφονία της 28χρονης έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων οι εξελίξεις μέσα στην Ελληνική Αστυνομία φαίνεται ότι επιταγχύνονται και από την ΕΔΕ η οποία είχε διαταχθεί χθες, περνάει σε πιο άμεσα μέτρα.

Ετσι, σύμφωνα με πληροφορίες «ξηλώθηκε» ο διοικητής του τμήματος ενώ ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου της Αμεσης Δράσης που μιλούσε με το θύμα αλλά δεν καταλάβαινε τι του λέει είναι αντιμέτωπος με ποινικές ευθύνες.

Επιπλέον, απομακρύνθηκε ο αστυνομικός του τηλεφωνικού κέντρου που ακούγεται να συνομιλεί με το θύμα, ο οποίος ερευνάται από την ΕΛΑΣ και είναι αντιμέτωπος με ποινικές και διοικητικές ευθύνες.

Συγκλονίζει το ηχητικό ντοκουμέντο

Τους απαράδεκτους και εξοργιστικούς χειρισμούς του αστυνομικού, αποκαλύπτει το ηχητικό ντοκουμέντο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας και καταγράφει την συνομιλία που είχε 28χρονη κοπέλα με τον αστυνομικό της άμεσης δράσης όταν αντικρίζει τον 39χρονο γυναικοκτόνο.

Ο αστυνομικός, αντί να διευκολύνει την 28χρονη Κυριακή, η οποία έκανε ξεκάθαρο ότι νιώθει απειλή γιατί ο πρώην σύντροφός της θα της ασκήσει βία, σημείωνε συλλαβιστά όσα του έλεγε η 28χρονη, ενώ όταν ζήτησε περιπολικό να την πάει σπίτι της, της είπε ανερυθρίαστα ότι «το περιπολικό δεν είναι ταξί».

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι λέει στον αστυνομικό ότι βλέπει τον δολοφόνο της και εκείνος ρωτάει να στείλει το περιπολικό στο Α.Τ.

Ο διάλογος είναι συγκλονιστικός:

Θύμα: Γεια σας. Βρίσκομαι στο τμήμα Αγίων Αναργύρων.

Αστυνομικός: Ναι…

Θύμα: Χρειάζομαι κάποιον να μπορέσει να με πάει σπίτι μου, γιατί έξω από το σπίτι μου με περιμένει ο πρώην μου, ο οποίος πολλά ψυχολογικά.

Αστυνομικός: Οπότε να στείλω στο σπίτι σας για τον πρώην σας;

Θύμα: Ορίστε;

Αστυνομικός: Το περιπολικό δεν είναι ταξί κυρία μου. Θα στείλω άμα θέλετε στο σπίτι σας.

Αστυνομικός: Του έχετε κάνει μήνυση;

Θύμα: Όχι

Αστυνομικός: Αυτός για ποιο λόγο είναι εκεί;

Θύμα: Δεν ξέρω, ήταν και χθες εκεί.

Αστυνομικός: Με σκοπό να της ασκήσει βία.

Αστυνομικός: Βρίσκεται δίπλα. Βρίσκεται στο αστυνομικό τμήμα.

Θύμα: Χάνομαι… Έχει έρθει εδώ…

Αστυνομικός: Ο πρώην;

Θύμα: Ναι. Είναι εδώ…

Αστυνομικός: Οπότε να το στείλω εκεί το περιπολικό;

Φίλος 28χρονης: Τρέξτε, τη σκότωσε…

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-4-2024 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις