Logo

Κορυδαλλός: Εξώδικο των εξωτερικών φρουρών σε Χρυσοχοΐδη – Κίνδυνος για αποδράσεις κρατουμένων



 
 

Δραματική έκκληση απευθύνει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τη διεύθυνση των φυλακών Κορυδαλλού το Σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, ενώ παράλληλα «κρούει» τον κώδωνα του κινδύνου για πιθανές αποδράσεις κρατουμένων.

Πιο αναλυτικά το Σωματείο απέστειλε εξώδικο στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέα Νικολακόπουλο, τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, τη γενική γραμματεία αντιεγκληματικής Πολιτικής και το Διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς των φυλακών Κορυδαλλού.

Όπως αναφέρουν σε αυτό, τελευταίο καιρό έχουν επιφορτιστεί «με πρόσθετα καθήκοντα όπως αυτό τον τακτικών και έκτακτων μεταγωγών ασθενών κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Αττικής λόγω αδυναμίας της (ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α)».

Ωστόσο, όπως επισημαίνουν οι μεταγωγές αυτές, «δεν πραγματοποιούνται με ασφάλεια λόγω έλλειψης οχημάτων», ενώ «δεν υπάρχει η απαραίτητη δύναμη στο ΤΕΦΣΚ Κορυδαλλού λόγω τρομερής υποστελέχωσης». Επίσης, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, «η επιχειρησιακή ικανότητα του προσωπικού έχει μειωθεί λόγω ηλικιακής γήρανσης του, διότι η πλειονότητα των Εξωτερικών

«Σημειωτέον, ότι δεν τηρούνται όλοι οι κανόνες διεξαγωγής ασφαλών Μεταγωγών με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των μελών του σωματείου μας, αλλά και των πολιτών» υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά, ενώ τονίζουν δηκτικά πως «η οργάνωση και εκτέλεση των μεταγωγών κρατουμένων θυμίζει οργάνωση σταθμαρχείου Τεμπών δηλαδή πάμε και όπου βγει».

Το Σωματείο της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης, σημειώνει ακόμη ότι «δεν σκοπεύουμε να θρηνήσουμε θύματα αλλά ούτε και να κατηγορηθούμε για τυχόν μελλοντικές αποδράσεις», σε μια προσπάθεια να εισακουστούν από την αρμόδια πολιτική ηγεσία, θυμίζοντας τις δραματικές εκκλήσεις των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, μήνες πριν το δυστύχημα με τους 57 νεκρούς.

Διαβάστε αναλυτικά το εξώδικο:

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 5-4-2024 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις