Logo

Έγκλημα Τέμπη: Οργή των συγγενών θυμάτων κατά Αδειλίνη [βίντεο]



 
 

Την οργή των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη προκάλεσαν όσα υποστήριξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη σχετικά με το τι ακριβώς ειπώθηκε στη συνάντηση που είχαν μαζί της.

Η Γεωργία Αδειλίνη μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών την Τετάρτη, αρνήθηκε ότι είχε παραπέμψει τους συγγενείς στην εκκλησία. Συγκεκριμένα είπε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι αντί να διαβεβαιώσω οποιανδήποτε συγγενή προσέφυγε σε εμένα σε ότι θα κάνουμε ό,τι απαιτεί η δικαιοσύνη, τον παρέπεμψα να βρει παρηγοριά στην εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται».

Η πρώτη απάντηση στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ήρθε από την Μαρία Καρυστιανού το βράδυ της Πέμπτης. Ταυτόχρονα ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας δύο θυμάτων και θείος τρίτου θύματος «άδειασε» την κυρία Αδειλίνη γράφοντας στο Χ «Δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλα μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμμία φορά για να μας βοηθήσει». Ενώ στη συζήτηση που είχε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατά τη δεύτερη συνάντησή που είχαν αναφέρθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο οποίος έχασε τη σύζυγό του στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι η Μαρία Καρυστιανού έχει πει σε συνεντεύξεις της ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου προέτρεψε συγγενείς θυμάτων των Τεμπών να βρουν παρηγοριά στην Εκκλησία. «Είναι δυνατόν να πηγαίνω στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να της λέω αυτά τα πράγματα και αντί να μου πει «Ναι, είναι μεμπτό, δεν είναι μεμπτό, είναι ποινικά κολάσιμο» ή οτιδήποτε, να μου λέει «Τι να κάνουμε; Αυτά συμβαίνουν. Πάτε στην εκκλησία να σας βοηθήσει. Κοιτάξτε μπροστά τη ζωή σας”;», είχε αναφέρει η κ. Καρυστιανού.

«Οχι, δεν τα έχουμε χάσει»

«Μετά από όλα όσα έχουν συμβεί σε αυτό το τραγικό έγκλημα των Τεμπών είναι προφανώς ανάξια λόγου όλα όσα σήμερα (σ.σ. χθες) ειπώθηκαν από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου» ανέφερε η Μαρία Καρυστιανού.

Και πρόσθεσε ότι «ποτέ στη ζωή μου δεν είχα κανένα πρόβλημα όσον αφορά την αντιληπτική μου ικανότητα. Αυτό λοιπόν που έχουν να κάνουν οι αρχές της Δικαιοσύνης είναι να τιμωρήσουν τους υπεύθυνους. Και σας το δηλώνω ξεκάθαρα: Κάνεις δεν θα μείνει στο απυρόβλητο, κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος».

Η Μαρία Καρυστιανού απάντησε και μέσω του Open στην Γεωργία Αδειλίνη, με την ίδια να τονίζει ότι «όχι δεν τα έχουμε χάσει, η αντιληπτική μας ικανότητα είναι εξαιρετική και αντιλαμβανόμαστε περισσότερα από όσα νομίζει η κυρία Αδειλίνη. Λυπάμαι που την ακούω να λέει αυτά τα πράγματα. Θα ήθελα να τη δω να απαντά και στα τελευταία γεγονότα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, σχετικά με τη μονταζιέρα, τον ανακριτή και να μας απαντήσει για ποιο λόγο πρέπει εμείς να ψάχνουμε σήμερα για υπολείμματα των νεκρών μας αντί να έχει γίνει σωστά η έρευνα σε πρώτο χρόνο».

«Ειμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά»

«Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλά μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανά κεράκι και να πηγαίνουμε και καμιά φορά για να μας βοηθήσει» λέει από την πλευρά του ο Νίκος Πλακιάς -ο οποίος έχασε τα δίδυμα παιδιά του, αλλά και την ανιψιά του- σε σχετική ανάρτηση, με τον ίδιο να αναφέρει ότι ήταν ένας από τους 6 πατεράδες που ήταν παρών στη συνάντηση με την εισαγγελέα. Παράλληλα, ανέφερε «Στην ομιλία σας προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτό που έγινε για ένα καλύτερο αύριο στην χώρα μας».

Αναλυτικά η απάντηση του Νίκου Πλακιά:

«Παρακολουθούσα την συνέντευξη της Κυρίας Αδειλινης στο forum των Δελφων και την αναφορά της για τα ΤΕΜΠΗ και για μια συνάντηση που είχε στο γραφειο της 12/12/23 το πρωί με συγγενείς ΘΥΜΑΤΩΝ. Δεν θα έλεγα ποτέ τι ειπώθηκε εκεί αλλα μιας και το ανάφερε πρέπει να βγω να πω την αλήθεια. Όπως καταλαβαίνετε ειμαι ένας από τους έξι πατεράδες που είμασταν παρών η Καρυστιανου δεν ήταν παρών. Λοιπόν δεν μας στείλατε με το ζόρι στην εκκλησία αλλα μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κανα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμμία φορά για να μας βοηθήσει . Ειμαι ο νεαρός που καθόταν μπροστά σας δεξιά που στην ομιλία σας προς εμάς είπατε ας είναι όλο αυτο που έγινε για ενα καλυτερο αυριο στην χώρα μας. Και η απάντηση μου ήταν ότι εμένα δεν με ενδιαφέρει πλέον από την στιγμή που έχασα τα παιδιά μου αν αυριο είναι καλύτερα τα τρένα η όχι. Ειμαι αυτός που μου είπατε ότι μάλλον πάσχω από βαθιά κατάθλιψη για να απαντήσω έτσι. Να σας συστηθώ είμαι ο Πλακιάς Νίκος πατέρας των δίδυμων και της ανιψιάς μου που τα δολοφονήσανε στα ΤΕΜΠΗ. Γιατί ειμαι σίγουρος ότι εκείνη την ημέρα δεν καταλάβατε ποιος είμαι ίσως και να έχετε δίκιο μιας και το παρουσιαστικό μου γενικά δεν μαρτυρα την πραγματική μου ηλικία. Αλλα ας αφήσουμε τη έγινε εκείνη την ημέρα και να επικεντρωθούμε στο σήμερα. Στο σήμερα που μετα από 14 μήνες ακόμα μαζεύουμε πράγματα των παιδιων μας. Αλλα να ξέρετε ότι όλοι θα κριθούμε στο ΤΕΛΟΣ αυτής της διαδρομής μόνο που το οριστικό ΤΕΛΟΣ θα το πούμε όταν έρθει εκείνη η ωρα μόνο εμείς οι ΓΟΝΕΙΣ. Γι αυτό πρέπει να κάνετε το καλύτερο δυνατόν για αυτούς ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ».

 

 

 

«Άρειος Πάγος να σταθεί στο ύψος του»

«Εμείς πήγαμε να καταθέσουμε υπόμνημα, δεν πήγαμε να κουβεντιάσουμε, ούτε να κάνουμε προσευχές» τόνισε ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1 και συμπλήρωσε ότι στη δεύτερη συνάντηση που είχαν οι συγγενείς των θυμάτων, έκαναν γνωστές τις αντιρρήσεις τους σχετικά με το πόσο γρήγορα κινείται η δικαιοσύνη με την κ. Αδειλίνη να απαντά από την πλευρά της, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης ότι «τα πράγματα πάνε αρκετά καλά και να μην ανησυχούμε».

Στην δεύτερη επίσκεψη με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως ανέφερε και ο κ. Ασλανίδης, «είχαμε πάρει μαζί και τις φωτογραφίες από το κουλούρι, – γιατί στην πρώτη επίσκεψη είχαμε μάθει σε ποιο σημείο είναι τα υπολείμματα, μας το ανέφερε η κ. Αδειλίνη, γιατί μέχρι τότε δεν ήξερε κανένας. Εκεί δείξαμε τα χαρτιά και όλοι πήραμε την απάντηση που είπε η κ. Αδειλίνη, η οποία μας εξόργισε κιόλας, γιατί σε συγγενείς θυμάτων δεν μπορείς να αναφέρεσαι με αυτόν τον τρόπο» τόνισε και συνέχισε με την απάντηση της εισαγγελέως «Μας είπε ότι είναι κάποιο μικρό ειδικό θέμα και ότι “εγώ θέλω να ακούσω ουσιαστικά πράγματα όσον αφορά τη δικαιοσύνη”».

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο κ. Κωνσταντινίδης, πήρε τον λόγο και απάντησε στην κ. Αδειλίνη: «Αφού μιλάτε γι’ αυτό το θέμα, τότε γιατί επί δέκα μέρες στρουθοκαμήλιζαν οι δικαστικές αρχές στον τόπο του εγκλήματος, στο πρώτο δεκαήμερο και δεν περιφρούρησαν τον χώρο; Δεύτερον, γιατί ζητάτε από εμάς, που εμείς δεν έχουμε υποχρέωση, εσείς έχετε θεσμικό χρέος να δεσμεύσετε να σφραγίσετε καταγραφικά υπολογιστές βίντεο και οτιδήποτε άλλο, το οποίο ούτε αυτό έχετε πράξει μέχρι τώρα. Και τρίτον, και πιο σημαντικότερο εσείς δεν ζητήσατε την άρση της ασυλίας κάποιων βουλευτών που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό; Μου απάντησε ότι εκείνη το ζήτησε. Τουλάχιστον, της απάντησα, ότι εκείνοι δεν σκοτώσανε. Ο πρώην υπουργός μεταφορών, που εξαπάτησε τον ελληνικό λαό, σκότωσε 57 ανθρώπους, έκανε απόπειρα για 300, τραυμάτισε 180, δεν πρέπει να ζητήσετε την άρση της βουλευτικής του ασυλίας; Η κ. Αδειλίνη για ένα λεπτό δεν είπε τίποτα και μετά μου απάντησε: “Άλλος είναι ο νόμος περί ευθύνης υπουργών”. Τότε της απάντησα, να το δώσει στο κοινοβούλιο να πάρει εκείνο θέση, αφού έτσι είναι το θεσμικό κομμάτι.»

Στη συνέχεια ο σύζυγος θύματος στα Τέμπη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά τριών δικαστικών λειτουργών λέγοντας:

«Αυτοί που δεν λειτούργησαν σωστά εκ μέρους της Δικαιοσύνης και συγκεκριμένα οι κύριοι Απόστολος Τζαμαλής (σ.σ εισαγγελέας Πρωτοδικών), Σταμάτης Δασκαλόπουλος (σ.σ προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας) και η ανακρίτρια κ. Ε. Σούρλα, που ήταν το πρώτο δεκαήμερο υπεύθυνοι να παραιτηθούν ή να επέμβει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να τους περάσουν χειροπέδες».

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης για να καταδείξει τα λάθη και τις παραλείψεις των δικαστικών λειτουργών ανέφερε ακόμα ότι αν και ζήτησαν από τον Μάϊο του 2023 τον διορισμό χημικού μηχανικού για να συμμετάσχει στις έρευνες, ο διορισμός του έγινε πριν από λίγες ημέρες.

«Ο Άρειος Πάγος πρέπει να σταθεί στο ύψος του γιατί έχουμε σφετερισμό εξουσίας και αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με το άρθρο 134 του Συντάγματός μας, μιλάει για εσχάτη προδοσία είναι αυτόφωρη διαδικασία και η ποινή είναι ισόβια κάθειρξη» κατέληξε ο κ. Κωνσταντινίδης.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-4-2024 από directNEWS.gr πηγή:documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις