Logo

Κύπρος: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Πάφο [βίντεο+φωτο]



 
 

Ανεξέλεγκτη μαίνεται μέχρι στιγμής η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή ανατολικά της κοινότητας Γιόλου στην Πάφο, της Κύπρου.

Οι Αρχές προχώρησαν στην προληπτική εκκένωση επτά τουλάχιστον κοινοτήτων της περιοχής καθώς η πυρκαγιά εξαπλώθηκε αστραπιαία σε μεγάλη έκταση. Το τελευταίο προκαλεί πάντως ερωτήματα καθώς η περιοχή είναι πεδινή ως επί το πλείστον και η χλωρίδα της αποτελείται από χαμηλή βλάστηση και ξηρά χόρτα κατά κύριο λόγο τα δε σημεία με δέντρα δεν είναι πυκνόφυτα.

Στην περιοχή δεν έπνεαν ούτε ισχυροί άνεμοι, και οι κάτοικοι πνέουν μένεα κατά των Αρχών, τονίζοντας μάλιστα στα τηλεοπτικά συνεργεία που έσπευσαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Λευκωσία – Ανταπόκριση ΕΡΤNews: Κωστής Κωνσταντίνου

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή στο αίτημα αρωγής που απέστειλε η Κύπρος μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και με εντολή του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, έθεσε στη διάθεση του μηχανισμού δύο Canadair CL-415. Παράλληλα και κατόπιν παράκλησης του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’ έδωσε εντολή για την αποστολή δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων τα οποία μαζί με τα ελληνικά αεροπλάνα και τα πτητικά μέσα της Κύπρου επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Έχουν καεί κάποια υποστατικά καθώς και περιφράξεις οικιών. Δύο πρόσωπα τα οποία είχαν δηλωθεί ως ελλείποντα εντοπίστηκαν σώα.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 11-6-2024 από directNEWS.gr πηγή: ertnews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις