Logo

Δημιουργεί εσφαλμένες εντυπώσεις και παραπληροφορεί Μετεωρολογικός σταθμός του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Ζεφύρι. Τον ονόμασαν … Φυλής.



 
 

Είναι γνωστό τοις πάσι, ότι η θερμοκρασία σε μία περιοχή, σχετίζεται δραματικά με το υψόμετρο. Και βέβαια, έχει ιδιαίτερη σημασία η αναφορά μέγιστης θερμοκρασίας, ειδικά σε περιόδους καύσωνα, όπως αυτές τις μέρες. Και αυτό δείχνει ότι το προσπερνά το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Έτσι, μεταφέρονται εσφαλμένες εντυπώσεις και σαφέστατα παραπληροφορεί. Και το πρώτο αποτέλεσμα παραπληροφόρησης, ήρθε χθες, πρώτη ημέρα της εισβολής θερμών αέριων μαζών από την Αφρική.

Πριν λίγο καιρό, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, εγκατέστησε σταθμό στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, στα 148 μέτρα υψόμετρο από την επιφάνεια της θάλασσας. Και τον ονόμασαν Μετεωρολογικό σταθμό Φυλής. Και προχθές, λόγω υψομέτρου ο σταθμός αυτός, έδειξε μέγιστη θερμοκρασία 40.1 °C στις 16:00. Και μπορεί η περιοχή διοικητικά να ανήκει στον Δήμο Φυλής, όμως δεν υπάρχει καμία σχέση με τις καιρικές συνθήκες στη Φυλή. Ξεκάθαρα, πρόκειται για το Ζεφύρι σύνορα με Λιόσια, αφού έχει τοποθετηθεί στο κτίριο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής. Ας αφήσουμε που απέναντι ακριβώς, υπάρχει και το Αστυνομικό τμήμα Ζεφυρίου.

Καμία σχέση φυσικά, δεν έχουν οι καιρικές συνθήκες στη Φυλή (Χασιά)  με αυτή στο Ζεφύρι, έστω και με τα Λιόσια. Και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα χθες. Και φυσικά θα φανεί πολύ περισσότερο τις επόμενες ημέρες και ειδικά τον Χειμώνα. Ο συγκεκριμένος σταθμός κατέγραψε μεγίστη θερμοκρασία χθες 40,1 βαθμούς, ο σταθμός στα Λιόσια στα 182 μέτρα 37,5 βαθμούς και ο σταθμός στο κέντρο της Φυλής, που ανήκει σε ιδιώτη, στα 350 μέτρα, μόλις 36,4 βαθμούς. Και αλήθεια: τον σταθμό στα 182 μέτρα γιατί τον ονόμασαν «Μετεωρολογικό σταθμό Άνω Λιόσια»; Με το  ίδιο σκεπτικό θα έπρεπε να ονομαστούν οι σταθμοί που είναι εγκατεστημένοι στον Άγιο Στέφανο ως Διόνυσος και στο Καπανδρίτι ως Ωρωπός.

Πρέπει να αντιληφθούν οι ιθύνοντες στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, ότι οι περιοχές, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τον Δήμο που υπάγονται. Έτσι, η ενημέρωση θα είναι ακριβής και εμπεριστατωμένη. Και μονόδρομος, είναι η μετονομασία του συγκεκριμένου σταθμού με την περιοχή στην οποία στεγάζεται.

* Του Βαγγέλη Μαρκουλή

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 13-6-2024 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις