Logo

Δολοφονία στο Ψυχικό: Τρία ακόμη πρόσωπα στο κάδρο των ερευνών



 
 

Πυρίτιδα εντοπίστηκε στη ζώνη του 44χρονου, που κατηγορείται για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Νέο Ψυχικό και ο οποίος έχει πάρει προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Πέμπτη.

H εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντία Δημογλίδου μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» του ΕΡΤΝews τόνισε σε σχέση με τις κινήσεις της αστυνομίας ότι «το κλειδί εδώ είναι ότι δεν άφησαν τον χρόνο να κυλήσει εναντίον τους οι αστυνομικοί και φυσικά υπέρ του δράστη. Είναι από τις λίγες φορές που έχουμε τόσο σύντομα όχι απλώς την ταυτοποίηση του δράστη, αλλά και τη σύλληψή του».

Αναφέρθηκε στη βοήθεια του βιντεοληπτικού υλικού καθώς όπως είπε «είχαμε πει και την προηγούμενη εβδομάδα ότι υπάρχει πλήθος βιντεοληπτικού υλικού. Υπάρχουν πολλά αρχεία τα οποία πρέπει να ελέγξουν οι αστυνομικοί για να ακολουθήσουν την πορεία του δράστη. Και λέγαμε ότι ψάχνουν το λάθος που έχει κάνει αυτός ο άνθρωπος, ο φερόμενος ως δράστης και η υπόθεση πλέον βρίσκεται στον ανακριτή.

»Υπάρχουν και μαρτυρικές καταθέσεις και πλέον και εργαστηριακά δεδομένα σιγά – σιγά από αυτά που βρέθηκαν στην οικία όπου διέμενε αυτός ο άνθρωπος, που θα ενισχύσουν βέβαια ακόμη περισσότερο την κατηγορία. Όμως το κλειδί στην υπόθεση ήταν ότι βρέθηκαν στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή οι αστυνομικοί και κατάφεραν και προσήγαγαν αυτόν τον άνθρωπο, πριν εξαφανίσει και τα τελευταία ίσως στοιχεία που θα μπορούσε να μας βοηθήσουν και πριν εξαφανιστεί και ο ίδιος».

Όπως εξήγησε «έχουν βρεθεί κάποια αντικείμενα στην οικία του, κάποια αντικείμενα τα οποία θα μας βοηθήσουν να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο την κατηγορία, όπως και κάποια κινητά τηλέφωνα τα οποία θα μας δώσουν περισσότερες πληροφορίες σίγουρα για τον ηθικό αυτουργό.Γιατί δεν σταματάει εδώ η έρευνα του Ανθρωποκτονιών. Πρέπει να βρούμε και τον ηθικό αυτουργό σε αυτή την δολοφονία, αν τελικά υπάρχει. Η εντύπωση τουλάχιστον που έχουν μέχρι στιγμής οι αστυνομικοί, είναι ότι μιλούμε για διαφορετικά πρόσωπα, ότι ο ηθικός και ο φυσικός αυτουργός είναι δύο διαφορετικά πρόσωπα, γι’ αυτό και συνεχίζεται η έρευνα»

Στην ερώτηση αν βρέθηκε πυρίτιδα πάνω στα ρούχα του από αυτή που είχε εντοπιστεί και στο σημείο της δολοφονίας η κ. Δημογλίδου απάντησε «υπάρχουν κάποια θετικά αποτελέσματα, κάποια εργαστηριακά δεδομένα σε κάποια από τα αντικείμενα. Βέβαια είναι και άλλα τα οποία πρέπει να ερευνηθούν, δεν έχουμε ακόμη αποτελέσματα για αυτά. Αυτά θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την κατηγορία. Όμως από εδώ και πέρα πρέπει να γίνει και ψηφιακή εξέταση κάποιων πειστηρίων και του θύματος αλλά και του φερόμενου ως δράστη, για να δούμε αν θα μπορέσουν να μας δώσουν στοιχεία για τον ηθικό αυτουργό».

«Ελέγχεται το κινητό του τηλέφωνο για να δούμε αν τελικά αυτός ο άνθρωπος είχε απειληθεί» είπε ενώ για το αν ο ηθικός αυτουργός αναζητείται στη Μύκονο απάντησε « όχι μόνο. Και ίσως το αποτέλεσμα στο τέλος της έρευνας μπορεί να μας οδηγήσει κάπου αλλού. Υπάρχει βέβαια κλιμάκιο του Ανθρωποκτονιών εκεί, γιατί εκεί είναι το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων του 54χρονου θύματος. Όμως δεν μπορούμε να αποκλείσουμε ο ηθικός αυτουργός να βρίσκεται κάπου αλλού και σε κάποια άλλη υπόθεση, ακόμη και προσωπική του[…] Μπορεί να μην σχετίζεται με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες».

Σε άλλο σημείο τόνισε «αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια η μηχανή του φερόμενου ως δράστη. Αναζητείται η μηχανή του εγκλήματος. Υπάρχουν κάποια δεδομένα που ίσως μας οδηγήσουν τις επόμενες ημέρες και σε αυτό, όμως προς το παρόν δεν είναι αυτή η μηχανή. Είναι η μηχανή που χρησιμοποιούσε τουλάχιστον στην καθημερινότητα του ο δράστης».

«Τουλάχιστον τρία άτομα στο κάδρο των αρχών»

Όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος του ΕΡΤΝews, Κώστας Παπαδόπουλος, αν μπορούμε να χωρίσουμε σε δύο πεδία την έρευνα η μία έχει να κάνει με τον φυσικό αυτουργό, ο οποίος σύμφωνα τουλάχιστον με την ΕΛΑΣ, έχει εντοπιστεί στο πρόσωπο του 44χρονου παλιού βαρυποινίτη και γνώριμου των αρχών για πλήθος ποινικών υποθέσεων, με αποκορύφωμα την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Ο 44χρονος άνδρας, ο οποίος κρατείται, οδηγήθηκε χθες ενώπιον του εισαγγελέα και του ανακριτή, του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και πήρε προθεσμία για να προετοιμάσει την απολογία του την Πέμπτη.

Το νέο στοιχείο, το οποίο εντάχθηκε και αυτό στη δικογραφία, έχει να κάνει με το γεγονός ότι στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ εντοπίστηκε πυρίτιδα στη ζώνη του, ένα ακόμη δείγμα ότι χρησιμοποιήθηκε πιστόλι από τον συγκεκριμένο άνδρα.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα και στα υπόλοιπα προσωπικά αντικείμενα τα οποία έχουν κατασχεθεί στη μοτοσυκλέτα του, με το μεγάλο ενδιαφέρον να στρέφεται στα κινητά τηλέφωνα τα οποία εντοπίστηκαν σε κρύπτη. Να δουν με ποια άτομα είχε επαφές και έτσι να μπορέσουν να φτάσουν στο δεύτερο πεδίο της έρευνας που έχει να κάνει με τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού. Εκεί πέρα η έρευνα των αστυνομικών τμημάτων Δίωξης Ανθρωποκτονιών έχει στραφεί στη Μύκονο.

Υπάρχουν τουλάχιστον τρία άτομα τα οποία βρίσκονται στο κάδρο των αρχών και κάποια από αυτά φέρονται να είχαν και σχέση με τον 44χρονο.

Έχει καταθέσει και η σύντροφός η οποία έχει μιλήσει για κάποιες επαφές που είχε στο νησί των ανέμων στην τελευταία του επίσκεψη το Πάσχα, αλλά και σε προγενέστερο χρόνο.

Ούτως ή άλλως και το μεγαλύτερο μέρος των εργασιών του θύματος, του 54χρονου τοπογράφου, ήταν στη Μύκονο και γι’ αυτό στρέφονται εκεί οι έρευνες για τον εντοπισμό του ηθικού αυτουργού ,του ανθρώπου δηλαδή που πλήρωσε για να εκτελεστεί το συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου.

Ψάχνουν ακόμα οι αρχές τα δυο πιστόλια του εγκλήματος και φυσικά αν κάπου είναι διαθέσιμο κάποιο μεγάλο χρηματικό ποσό που δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί.

Εκτιμούν οι αρχές ότι το δεύτερο άτομο το οποίο ήταν στο αυτοκίνητο, αν υποτεθεί ότι ο ένας ήταν ο 43χρονος, προφανώς και γνώριζε και ενδεχομένως να είχε περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση. Η εκτίμηση που κάνουν είναι ότι πρόκειται για άνδρα μέσα από τα υψομετρικά χαρακτηριστικά που διακρίνονται από τις κάμερες.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 8-7-2024 απόdirectNEWS.gr πηγή:ΕΡΤ


Τελευταίες Ειδήσεις