Logo

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο 20χρονος Τόμας Μάθιου Κρουκς δράστης της επίθεσης – Τι ανακοίνωσε το FBI [βίντεο+φωτο]



 
 

Το όνομα του δράστη της απόπειρας δολοφονίας εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ έδωσε στη δημοσιότητα το FBI καθώς όλη η ανθρωπότητα είναι σοκαρισμένη από αυτή την δραματική εξέλιξη στο φόντο των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«To FBI ταυτοποίησε τον Τόμας Μάθιου Κρουκς (Thomas Matthew Crooks) 20 ετών από το Μπέθελ Παρκ της Πενσιλβάνια, ως το άτομο που εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στις 13 Ιουλίου στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του FBI για την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου και υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, Ντόναλντ Τραμπ, το Σάββατο στην Πενσιλβάνια.

Και επισημαίνεται πως «η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Σημειώνεται ότι ο δράστης έπεσε νεκρός από τα πυρά των ανδρών ασφαλείας του Τραμπ, ενώ από τους πυροβολισμούς έχασε τη ζωή του και ένας πολίτης και τραυματίστηκε ελαφρά στο αυτί ο Ντόναλντ Τραμπ.

Το χρονικό της απόπειρας δολοφονίας

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία έγινε στόχος δολοφονικής απόπειρας το βράδυ του Σαββάτου κατά τη διάρκεια συγκέντρωσής του στο Μπάτλερ της Πενσιλβάνια. Ένοπλος και τουλάχιστον ένα μέλος του ακροατηρίου σκοτώθηκαν, σύμφωνα με τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ενώ άλλοι δύο παρευρισκόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Ο Τραμπ είπε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι πυροβολήθηκε και χτυπήθηκε από μια σφαίρα στο «πάνω μέρος του δεξιού μου αυτιού».

Η μυστική υπηρεσία είπε ότι ο πρώην πρόεδρος είναι ασφαλής, αφού βγήκε εσπευσμένα από τη σκηνή με αίμα στο πρόσωπό του. Εκπρόσωπος είπε ότι ο Τραμπ είναι «καλά» μετά την «αποτρόπαια πράξη».

Σύμφωνα με τη μυστική υπηρεσία, ο δράστης πυροβόλησε πολλές φορές από «ανυψωμένη θέση» έξω από τη συγκέντρωση προτού σκοτωθεί από πράκτορες. Πηγές είπαν στο CNN ότι ο δράστης βρισκόταν στην ταράτσα ενός κτιρίου ακριβώς έξω από το χώρο της ομιλίας.

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν μια «αιματοβαμμένη» και χαοτική σκηνή. «Είναι σκέτη παράνοια», είπε ένας από τους συμμετέχοντες στη συγκέντρωση.

Επικοινωνία Μπάιντεν -Τραμπ

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν μίλησε με τον Τραμπ μετά τον πυροβολισμό. Ο Μπάιντεν κατήγγειλε τη βία σε δηλώσεις του το βράδυ του Σαββάτου και είπε ότι είναι «ευγνώμων» που ο Τραμπ είναι ασφαλής. Ο Μπάιντεν, ο οποίος σχεδίαζε να μείνει στο Ντέλαγουερ για το Σαββατοκύριακο, επιστρέφει στον Λευκό Οίκο εσπευσμένα, ώστε να μπορεί να συνεχίσει να ενημερώνεται.

 

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-7-2024 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις