Logo

Δικαστές και εισαγγελείς διαφωνούν για τα μέτρα αυστηροποίησης των ποινών



 
 

Την αντίθεσή του στην αυστηροποίηση των ποινών και την επαναφορά του κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρων πρόληψης της εγκληματικότητας εξέφρασε το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη. Μεταξύ άλλων θεμάτων που τέθηκαν στη συνάντηση, οι δικαστές τόνισαν την πεποίθησή τους πως τα μέτρα προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης είναι ατελέσφορα και δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα.

Επίσης, οι δικαστές ενημέρωσαν τον κ. Φλωρίδης για το αίτημα που έχουν υποβάλει στο Υπουργείο Οικονομικών για την επαναφορά των δώρων στον δημόσιο τομέα. Στη συνάντηση οι δικαστές έθεσαν δε και το ζήτημα της αύξησης ή επικουρικά της ανακατανομής των οργανικών θέσεων υπέρ των Εφετείων μετά την ενοποίηση του πρώτου βαθμού και την μεταφορά ύλης στα Εφετεία.

Τέλος, ζήτησαν την άμεση καταβολή των οδοιπορικών στους συναδέλφους τους που πραγματοποιούν μεταβατικές έδρες ενώ ενημερώθηκαν για την Ενημερωθήκαμε για την πρόοδο των διαδικασιών της δυνατότητας εθελουσίας εξόδου εκείνων των δικαστών που αντιμετωπίζουν σοβαρό.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 2-10-2024 από directNEWS.gr πηγή:ΕΡΤ


Τελευταίες Ειδήσεις