Logo

Γλυφάδα: Τουλάχιστον πέντε ώρες ήταν νεκρός στην πισίνα ο Μπάλντοκ [βίντεο+φωτο]



 
 

Σοκ στο ελληνικό ποδόσφαιρο και θρήνο στην οικογένεια του έχει προκαλέσει η είδηση ότι ο 31χρονος αθλητής του Παναθηναϊκού, Τζορτζ Μπάλντοκ βρέθηκε νεκρός χθες το βράδυ στον πυθμένα της πισίνας του σπιτιού όπου διέμενε στη Γλυφάδα. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ οι περαιτέρω έρευνες αναμένεται να ρίξουν φως στα ακριβή αίτια θανάτου του.

«Η πρώτη ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως αποκλείεται το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Πιθανότατα παθολογικά ήταν τα αίτια θανάτου του ελληνικής καταγωγής ποδοσφαιριστή που αγωνίστηκε με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και της Εθνικής Ελλάδος», σύμφωνα με τον αστυνομικό συντάκτη του EΡΤΝews, Kώστα Παπαδόπουλο.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Αγγλία – Ελλάδα για το Nations League.

Ο Μπάλντοκ, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να ήταν νεκρός τουλάχιστον πέντε ώρες πριν εντοπιστεί από τον σπιτονοικοκύρη, ο οποίος ειδοποιήθηκε από την σύζυγο του η οποία διαμένει με το παιδί τους στην Αγγλία και τον αναζητούσε επί ώρες τηλεφωνικά δίχως να μπορεί να τον εντοπίσει.

Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου διέμενε ο άτυχος ποδοσφαιριστής

Για το λόγο αυτό επικοινώνησε με τον ιδιοκτήτη της οικίας και του ζήτησε να πάει να δει αν έχει συμβεί κάτι με συνέπεια να αποκαλυφθεί ο θάνατός. Παράλληλα, έρευνα έκαναν και οι αστυνομικοί της Σήμανσης, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα ίχνος παραβίασης στην οικία του διεθνούς άσου, ενώ δεν υπήρχαν και ίχνη αναστάτωσης στο εσωτερικό.

Ο θάνατός του διεθνή ποδοσφαιριστή έχει σκορπίσει θλίψη στις τάξεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα στον Παναθηναϊκό και στην Εθνική ομάδα ενώ έχει γίνει γνωστός και στο εξωτερικό καθώς είχε λαμπρή καριέρα στην Αγγλία.

Πάρα πολλοί παίκτες ήλθαν εδώ χθες προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τι ακριβώς έχει συμβεί, ενώ τον αποχαιρέτησαν με συγκινητικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συμπαίκτες και παράγοντες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού έσπευσαν στο σημείο της τραγωδίας μη μπορώντας να πιστέψουν τον χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Η βρετανική Daily Mail από την πρώτη στιγμή δημοσίευσε βίντεο και φωτογραφίες από το σπίτι στο οποίο διέμενε ο αδικοχαμένος ποδοσφαιριστής.

Ποιος ήταν ο Τζορτζ Μπάλντοκ

Ο διεθνής αμυντικός με πλούσια καριέρα στο αγγλικό ποδόσφαιρο είχε ελληνικές ρίζες από την πλευρά του παππού του.
Πήρε μεταγραφή στο τριφύλλι τον περασμένο Μάιο και είχε φορέσει 12 φορές τη φανέλα της Εθνικής. Όπως μετέδωσε ο αθλητικός συντάκτης, Άρης Γάτας, σαν κεραυνός έπεσε η είδηση του θανάτου του 31χρονου ποδοσφαιριστή τόσο στους συμπαίκτες του και στον προπονητή , τον Ντιέγκο Αλόνσο, όσο και στους Έλληνες διεθνείς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι το βράδυ θα παίξουν με μαύρα περιβραχιόνια στο Γουέμπλεϊ απέναντι στην εθνική ομάδα της Αγγλίας.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο σπίτι του Τζορτζ Μπάλντοκ όταν έγινε γνωστή η θλιβερή είδηση όπως και οι άνθρωποι της διοίκησης του ΠΑΟ καθώς ο ποδοσφαιριστής με την διπλή υπηκοότητα (ελληνική και αγγλική) λίγες ώρες πριν ήταν μαζί στις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Κορωπί και αυτό είχε ως συνέπεια να υποστούν ένα ισχυρό σοκ στο άκουσμα του θανάτου του διεθνή ποδοσφαιριστή.

Πολλά τα μέσα ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο κάνουν εκτενείς αναφορές στον θάνατό. Ο Τζορτζ Μπάλντοκ ήταν ένας ποδοσφαιριστής που ανδρώθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, έπαιξε σχεδόν 100 φορές στην Πρέμιερ Λιγκ.
Μεγάλοι ποδοσφαιριστές του βρετανικού ποδοσφαίρου με αναρτήσεις τους στα social media κάνουν αναφορά στον θάνατο του και αποτίσουν έναν μικρό φόρο τιμής μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Είναι πάρα πολύ πιθανό οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να συγκεντρωθούν σε κάποιο σημείο έτσι ώστε να αποτίσουν φόρο τιμής στον αδικοχαμένο ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού, ο οποίος σε μικρή ηλικία, 31 μόλις ετών, έφυγε από τη ζωή.

Πέρα από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και τη Super League, συλλυπητήρια έστειλαν μέσω διαδικτύου οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και άλλες ελληνικές ομάδες καθώς και η πρώην ομάδα του άτυχου ποδοσφαιριστή Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, αλλά και η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Συλλυπητήρια μηνύματα έστειλαν και μεγάλες αγγλικές ομάδες, όπως η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ο θάνατός του έγινε πρώτο θέμα σε μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αγγλίας και της Γαλλίας.

Ο ύψους 1.78 δεξιός αμυντικός με μεγάλη καριέρα στην Αγγλία μέχρι τον Μάϊο που «μετακόμισε» στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό, γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου 1993 στο Μπάκιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας παίζοντας σε MK Dons, Νορθάμπτον, Τάμγουορθ, Όξφορντ Γιουνάιτεντ και Σεφιλντ Γιουνάιτεντ, ενώ φέτος το καλοκαίρι εντάχθηκε στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, από το 2022 ήταν και διεθνής με την Εθνική Ελλάδος, καταγράφοντας 12 συμμετοχές.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 10-10-2024 από directNEWS.gr πηγή:ΕΡΤ


Τελευταίες Ειδήσεις