Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με ανακοίνωσή της, με αφορμή την απεργία στις 28 Φεβρουαρίου και τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα Τέμπη «ενώνει τη φωνή της μαζί με όσους αξιώνουν να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους, όπου υπάρχουν».
Παράλληλα σημειώνει πως το τραγικό δυστύχημα τω Τεμπών «άφησε ένα βαθύ αποτύπωμα και ανοικτές πληγές στην ελληνική κοινωνία».
Τέλος οι Διοικητικοί Δικαστές επισημαίνουν πως «Σήμερα οι τεχνολογικές δυνατότητες και η πρόοδος της επιστήμης παρέχουν κάθε δυνατότητα ώστε οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες να γίνονται με γνώμονα αποκλειστικά την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών χωρίς να υποτάσσονται στη λογική κόστους – οφέλους.»
Η ανακοίνωσή τους:
ΕΝΩΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ
Λ.Ριανκούρ 85, γρ. 217–218, 2ος όροφος
Αμπελόκηποι–Αθήνα, ΤΚ 115-24
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ 2 ΕΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ
Δύο χρόνια μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που άφησε ένα βαθύ αποτύπωμα και ανοιχτές ακόμη πληγές στην ελληνική κοινωνία, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών ενώνει τη φωνή της μαζί με όσους αξιώνουν να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπεύθυνους, όπου υπάρχουν. Σήμερα οι τεχνολογικές δυνατότητες και η πρόοδος της επιστήμης παρέχουν κάθε δυνατότητα ώστε οι μεταφορές και οι συγκοινωνίες να γίνονται με γνώμονα αποκλειστικά την ασφάλεια εργαζομένων και επιβατών χωρίς να υποτάσσονται στη λογική κόστους – οφέλους.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ – ΒΑΝΕΣΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΝΤΕΓΚΑ – ΕΦΕΤΗΣ ΔΔ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ – ΒΑΣΙΛΗΣ ΦΑΪΤΑΣ – ΕΦΕΤΗΣ ΔΔ
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 26-2-2025 από directNEWS.gr