Σεισμός της τάξεως των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 14:26, 14 χιλιόμετρα Ανατολικά της Χρυσής Λασιθίου, σε θαλάσσια περιοχή, με εστιακό βάθος τα 9,2 χιλιόμετρα.
Δείτε πως κατέγραψε ο σεισμογράφος του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι εγκατεστημένος στη Βλαχοκερασιά Αρκαδίας, τη σεισμική δόνηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο σεισμός φαίνεται να κράτησε αρκετά δευτερόλεπτα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση.
Ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης σε ανάρτησή του αναφέρει:
«Ο τελευταίος σεισμός 5,4 στη Χρυσή είναι σε περιοχή που έκανε τα τελευταία 4 χρόνια πολλούς σχετικά μικρούς σεισμούς. Επειδή ακριβώς απέναντι κάνω διακοπές το είχα παρατηρήσει. Οφείλονται στο άνω τμήμα της βυθισμένης πλάκας. Θεωρώ ότι ήταν ο ΚΥΡΙΟΣ σεισμός. Το πολύ γνωστό σεισμικό ρήγμα έχει εξαντλήσει το δυναμικό του, αναμένονται μετασεισμοί. Προσοχή όσοι κάνουν μπάνιο στις παραλίες. Ας απομακρύνουν τα μικρά παιδιά τα οποία είναι ευάλωτα και σε τσουνάμι μικρού πλάτους».
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 3-6-2025 από directNEWS.gr πηγή:zougla.gr