Logo

Νύχτα αγωνίας στον Ωρωπό: Στο έλεος των ανέμων η φωτιά [βίντεο+φωτο]



 
 

Ολονύχτια θα είναι η μάχη που θα δώσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με τις φλόγες στον δήμο Ωρωπού. Η φωτιά, που ξεκίνησε από αγροτοδασική έκταση, έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις,  βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από τον οικισμό Ασπροχώρι και καίει πυκνό δάσος. Μέχρι το πρώτο φως της ημέρας, που θα μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις θα βρίσκονται επί ποδός.

Σημειώνεται πως λόγω της νύχτας δεν επιχειρούν εναέρια μέσα, ενώ υπάρχει έντονος φόβος μήπως ο άνεμος γίνει βόρειος και σκαρφαλώσει η φωτιά στην Πάρνηθα.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Γιώργος Γιασημάκης, έκανε λόγο για δύσκολη κατάσταση, που όμως στην παρούσα φάση δείχνει να είναι κάπως καλύτερη απ’ ό,τι ήταν αρχικά.

«Τα μέτωπα είναι δύο και κινούνται με κατεύθυνση βορειοανατολική. Σαφώς και είναι δύσκολα τα πράγματα, όμως είναι κάπως καλύτερα σε σχέση με την προηγούμενη εικόνα, όταν φούντωσε η φωτιά λόγω των ισχυρών ανέμων», είπε ο κ. Γιασημάκης και στη συνέχεια τόνισε: «Η κινητοποίηση είναι μεγάλη, όμως το άσχημο είναι πως τώρα σταμάτησαν τα εναέρια μέσα, καθώς βράδιασε. Έχει γίνει δουλειά μέχρι τώρα και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τη μάχη».

Σχετικά με την εκκένωση και για το αν κινδυνεύουν σπίτια, ο δήμαρχος Ωρωπού απάντησε: «Το Ασπροχώρι εκκενώθηκε έγκαιρα. Αυτή τη στιγμή, το μέτωπο απέχει κάπως από τα σπίτια, όμως τα πάντα θα εξαρτηθούν από τους ανέμους και οι άνεμοι αλλάζουν κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται  πως εστάλη μήνυμα του 112 στους κατοίκους του οικισμού Ασπροχώρι Ωρωπού προκειμένου να απομακρυνθούν προς Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Ασπροχώρι Ωρωπού Αττικής απομακρυνθείτε προς Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», ωστόσο κάποιοι κάτοικοι έμειναν πίσω και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά με ιδία μέσα.

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-7-2025 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr


Τελευταίες Ειδήσεις