Με την ΕΣΗΕΑ να σιωπά (ακόμα) και να μην έχει πάρει θέση στις αντιδημοκρατικές πρακτικές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς αποκλείει αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, όπως το Documento (για 7η χρονιά ως πρωθυπουργός και για άλλες δύο χρονιές που ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης) από τις ερωτήσεις στην ΔΕΘ, η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων κατήγγειλε τις κυβερνητικές πρακτικές.
Η ΚΕΔ όπως αναφέρει ζήτησε ήδη την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ «για την κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και όχι μόνο».
Η ίδια στρέφει τα βέλη της στην Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ πως και οι δύο στη Θεσσαλονίκη ενώ πόζαραν στο φακό με την αφίσα stop «killing journalists», στην διπλανή αίθουσα ο πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «δολοφονούσαν εν ψυχρώ την ενημέρωση».
Χαρακτηριστικός είναι και ο τίτλος του Δελτίου: «Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η δολοφονία της ενημέρωσης και η διαμαρτυρία υπό εχεμύθεια της ΕΣΗΕΑ για την Γάζα»
Για να συμπληρώσει:
«Οι καταγγελίες για τον αποκλεισμό συναδέλφων από τις εφημερίδες Documento Ριζοσπάστης και Δημοκρατία και από άλλα ΜΜΕ καθώς οι καταγγελίες συνεχίζονται, αναδεικνύει πως αντιλαμβάνεται την ελευθερία της έκφρασης η Κυβέρνηση αλλά και την σκόπιμη ανοχή, σε αυτή την διαδικασία, της πλειοψηφίας των 7 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ.»
Όλη η ανακοίνωση:
Η συνέντευξη του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, η δολοφονία της ενημέρωσης και η διαμαρτυρία υπό εχεμύθεια της ΕΣΗΕΑ για την Γάζα
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου ώρα 14.00 στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ξεσπάει μίνι-εμφύλιος ,μεταξύ της πλειοψηφίας των 7 προθύμων, για το ποιοι θα εκπροσωπήσουν την ΄Ένωση, σε εκδηλώσεις με την ευκαιρία της ΔΕΘ και στη φιέστα Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.]
Τελικά η συνεδρίαση καταλήγει να ταξιδέψουν η Πρόεδρος και η Α Αντιπρόεδρος που είχαν προσκληθεί και ο Πρόεδρος του ΕΟΕΑΠ που έχει κληθεί από την ΕΣΗΕΜΘ.
Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορεί φωτογραφία από επίσκεψη στο περίπτερο της ΕΣΗΕΜΘ στη Θεσσαλονίκη με τους δύο προέδρους της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ να …διαδηλώνουν υπό εχεμύθεια μαζί με άλλους συνδικαλιστές και ποζάροντας στο φακό με την αφίσα της ΔΟΔ/ΕΟΔ stop killing journalists. Με ένα μήνα καθυστέρηση αλλά και για να δείξουν διακριτικότητα σε ότι θα συνέβαινε στη συνέντευξη.
Την ίδια ώρα όμως δίπλα τους στο Βελλίδειο, σε παρακείμενη δηλαδή αίθουσα εκδηλώσεων, δολοφονείται εν ψυχρώ η ενημέρωση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο δίπλα στον Πρωθυπουργό, να απαγορεύει σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ να ρωτήσουν τον Πρωθυπουργό για τα μέτρα του.
Οι καταγγελίες για τον αποκλεισμό συναδέλφων από τις εφημερίδες Documento Ριζοσπάστης και Δημοκρατία και από άλλα ΜΜΕ καθώς οι καταγγελίες συνεχίζονται, αναδεικνύει πως αντιλαμβάνεται την ελευθερία της έκφρασης η Κυβέρνηση αλλά και την σκόπιμη ανοχή, σε αυτή την διαδικασία, της πλειοψηφίας των 7 στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και του ΕΔΟΕΑΠ.
H προσομοίωση που έγινε τις προηγούμενες μέρες στο Μέγαρο Μαξίμου για την συνέντευξη φαίνεται ότι προέβλεπε ακόμη και προσβλητική απάντηση του Πρωθυπουργού σε ερωτήσεις όπως της Eφ Συν ,που έθεσε το ερώτημα για την μείωση του ΦΠΑ, η οποία αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας από απόφαση της ΕΕ !..
Η ειρωνεία είναι επίσης ότι λίγες ώρες νωρίτερα σε περίπτερο της ΔΕΘ ήταν σε εξέλιξη σεμινάριο της ΓΓ Επικοινωνίας -πανεπιστημιακών και της ΠΟΕΣΥ για την…ασφάλεια των δημοσιογράφων!..
Η ΚΕΔ ζήτησε ήδη την άμεση συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ για την κατάφωρη παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου και όχι μόνο.
Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 9-9-2025 από directNEWS.gr πηγή: documentonews.gr