Συνέχεια στην κόντρα που είχε ξεσπάσει με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δίκη για τα χαμένο βίντεο στα Τέμπη, δίνει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Με σημερινή της ανακοίνωση καταγγέλλει «εκφοβισμό» των δικαστικών λειτουργών «όλα τα προηγούμενα χρόνια» από «την ασυδοσία ελάχιστων δικηγόρων όπως της Ζ. Κωνσταντοπούλου του Ν. Κωνσταντόπουλου και άλλων μιμητών τους».
Προαναγγέλλει δε πως «θα δώσουν λόγο στα ποινικά δικαστήρια για όσα αδικήματα διέπραξαν σε όλη τη χώρα» αλλά και πως «θα στραφούμε (σσ η ΕνΔΕ) για αστικές αποζημιώσεις εναντίον τους στα πολιτικά δικαστήρια».
Επιπλέον η ΕνΔΕ αναφέρει πως θα στείλει το υλικό που έχει στη διάθεσή της στους αρμόδιους δικηγορικούς συλλόγους προκειμένου να ελεγχθούν πειθαρχικά. Αλλά και πως τον επόμενο μήνα θα δώσει και διεθνή διάσταση στο ζήτημα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δικαστών.
Ακολουθεί το κείμενο της σημερινής ανακοίνωσης της ΕνΔΕ:
«Νομική προστασία των μελών μας απέναντι σε φαινόμενα χυδαίων επιθέσεων κατά την άσκηση του λειτουργήματος τους.
Οι όροι πλέον αλλάζουν. Θα μπει τέρμα στην ασυδοσία ελάχιστων δικηγόρων όπως της Ζ. Κωνσταντοπούλου του Ν. Κωνσταντόπουλου και άλλων μιμητών τους, στον εκφοβισμό που ασκούσαν εναντίον των δικαστικών λειτουργών όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θα δώσουν λόγο στα ποινικά δικαστήρια για όσα αδικήματα διέπραξαν σε όλη τη χώρα. Θα στραφούμε για αστικές αποζημιώσεις εναντίον τους στα πολιτικά δικαστήρια.
Θα στείλουμε όλο το υλικό που έχουμε στη διάθεσή μας στους δικηγορικούς συλλόγους για τον πειθαρχικό τους έλεγχο. Τον ερχόμενο μήνα θα δώσουμε διεθνή διάσταση στο ζήτημα στην ευρωπαϊκή ένωση δικαστών. Καλούμε κάθε συνάδελφο που έχει υποστεί ή θα υποστεί στο μέλλον προσβολή στην τιμή του και στην αξιοπρέπειά του από τέτοιες συμπεριφορές, να απευθυνθεί στην Ένωση η οποία θα αναλαμβάνει πλέον συλλογικά των συντονισμό των διαδικασιών. Η ανοχή μας τελείωσε, η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Κανένας δικαστικός λειτουργός δεν θα μένει μόνος του. Νομιμότητα μέχρι τέλους!»
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 14-4-2026 από directNEWS.gr πηγή:.documentonews.gr