Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους την Δευτέρακαι 4 και την Τρίτη 5 Μαΐου, ζητώντας να ληφθούν άμμεσα μέτρα για την προστασία τους, μετά τον τραυματισμό τεσσάρων συναδέλφων τους από πυροβολισμούς, στο Πρωτοδικείο (πρώην Ειρηνοδικείο) επί της οδού Λουκάρεως.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Συλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων της Αθήνας αναφέρονται τα εξής:
Οι κινητοποιήσεις των δικαστικών υπαλλήλων της Αθήνας με αφορμή το τραγικό γεγονός που συνέβη στις 28-4-2026 όταν ένοπλος εισήλθε στο ισόγειο του πρώην Ειρηνοδικείου και πυροβόλησε με αποτέλεσμα των τραυματισμό τεσσάρων δικαστικών υπαλλήλων ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ καθώς μέχρι στιγμής κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν έχει ληφθεί, ως εξής:
► Δευτέρα 4/5 – Ολοήμερη αποχή στις υπηρεσίες και τα τμήματα που στεγάζονται στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθήνας και δίωρη διακοπή εργασιών κατά τις ώρες 09.00 – 11.00 στις υπόλοιπες δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας.
Στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στον αίθριο χώρο του πρώην Ειρηνοδικείου και θα ακολουθήσει σύσκεψη – συζήτηση στις 11.00 σε αίθουσα εντός του κτηρίου, στην οποία προσκαλούμε να συμμετέχουν και τους εκπροσώπους των υπόλοιπων συνδικαλιστικών οργανώσεων στον χώρο της δικαιοσύνης.
► Τρίτη 5/5 – Ολοήμερη αποχή στις υπηρεσίες και τα τμήματα που στεγάζονται στο κτήριο του πρώην Ειρηνοδικείου Αθήνας και δίωρη διακοπή εργασιών κατά τις ώρες 09.00 – 11.00 στις υπόλοιπες δικαστικές υπηρεσίες της Αθήνας.
Στις 09.30 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση μπροστά στο Κτήριο 6 στην Πρώην Σχολή Ευελπίδων.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ασφαλείς και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων για την προστασία της υγείας μας και της ζωής μας!
Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος ΣΤΡΑΤΗΣ ΔΟΥΝΙΑΣ
Ο Γενικός Γραμματέας ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΙΩΤΗΣ
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 30-4-2026 από directNEWS.gr
