Logo

Τέλος η φαλάκρα;



 
 

bldmn_17-2-2011Οι ημέρες των προσθετικών μαλλιών έφτασαν στο τέλος τους;

Ερευνητές στο UCLA, ξεκίνησαν μία έρευνα με στόχο τη μελέτη μιας χημικής ένωσης που μπλοκάρει το άγχος. Αντ’ αυτού όμως, χτύπησαν φλέβα χρυσού, καθώς βρέθηκαν μπροστά σε μια πιθανή θεραπεία για τη φαλάκρα.

Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη στο επιστημονικό περιοδικό “PLoS One”, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα φαλακρά ποντίκια που λάμβαναν αγωγή με την συγκεκριμένη χημική ένωση για πέντε ημέρες, έβγαλαν ολόκληρες τούφες μαλλιών μέσα σε τρεις μόλις μήνες.

Η ερευνητική ομάδα επανέλαβε το πείραμα αρκετές φορές ακόμα, προκειμένου να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα. Τα μαλλιά των ποντικιών ξαναφύτρωναν κάθε φορά, ενώ η χημική ένωση φάνηκε ότι είναι πολλά υποσχόμενη και για την πρόληψη της τριχόπτωσης.

«Αυτή η ανακάλυψη θα μπορούσε να ανοίξει νέους δρόμους για τη θεραπεία της τριχόπτωσης στους ανθρώπους, μέσω της διαφοροποίησης των υποδοχέων της ορμόνης του στρες και ιδιαίτερα της τριχόπτωσης που σχετίζεται με το χρόνιο στρες και τη γήρανση»,  δήλωσε ο Μίλιον Μουλουγκέτα, επίκουρος καθηγητής ιατρικής στην Ιατρική Σχολή David Geffen του UCLA.

hrlss_17-2-2011Κατά πόσο όμως μπορεί να είναι εφικτή αυτή η θεραπεία; Βασικά, παραμένει άγνωστο ακόμα το αν θα μπορούσε πράγματι να λειτουργήσει και στους ανθρώπους. Οι ερευνητές ωστόσο, ήταν αρκετά αισιόδοξοι ώστε να υποβάλουν αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την χρήση της συγκεκριμένης χημικής ένωσης για την ανάπτυξη τριχών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, οι αντιδράσεις των δερματολόγων, καθώς και όσων υποφέρουν από απώλεια μαλλιών, είναι ανάμεικτες.

Συγκεκριμένα, αναφέρει: “Ο Δρ. Τζορτζ Κοτσαρέλης, πρόεδρος του τμήματος δερματολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, είπε ότι κάθε θεραπεία που αναπτύσσεται μέσω της συγκεκριμένης έρευνας, θα μπορούσε πιθανότατα να είναι χρήσιμη μόνο για την απώλεια μαλλιών που σχετίζεται με το στρες και όχι ως γενικότερη θεραπεία για την απώλεια μαλλιών που σχετίζεται με γενετικούς παράγοντες”.

Παρόλα αυτά, ακόμα και όσοι είναι σκεπτικοί στο άκουσμα αυτής της είδησης, υπάρχει ακόμα λόγος να ελπίζουν για την εύρεση θεραπείας για τη φαλάκρα, καθώς τον περασμένο Δεκέμβριο, Γερμανοί ερευνητές (επίσης μελετώντας ποντίκια) ανακάλυψαν ότι τα βλαστοκύτταρα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την αναγέννηση των θυλάκων της τρίχας. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, μένει να δούμε αν η θεραπεία θα είναι επίσης αποτελεσματική και στον άνθρωπο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 17-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις