Logo

Η Αποκάλυψη για τον "ωχρό" καβαλάρη στην Αίγυπτο



 
 

kavalaris_19-02-2011Σοκ έχει προκαλέσει το περίφημο βίντεο που δείχνει έναν καβαλάρη – φάντασμα, στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, να “πετά” με το κιτρινοπράσινο άλογό του ανάμεσα στις φωτιές που καίνε και στους διαδηλωτές που συγκρούονται με τις δυνάμεις καταστολής του Μουμπάρακ.

Το βίντεο προβλήθηκε για πρώτη φορά από το “Euronews” και η αξιοπιστία του δεν μπορεί να αμφισβητηθεί εύκολα αφού προέρχεται από το γνωστό πρακτορείο Reuters.

Εκατομμύρια χρήστες του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο έχουν “κλικάρει”  στο επίμαχο βίντεο προσπαθώντας να δώσουν τη δική τους εξήγηση γι’ αυτό που βλέπουν.

Οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρόκειται για θεϊκό σημάδι, όπως αυτό περιγράφεται στο τελευταίο βιβλίο της Καινής Διαθήκης της Βίβλου, που ονομάζεται βιβλίο της Αποκάλυψης του Ιωάννη του Ευαγγελιστή

Συγκεκριμένα, στο κεφάλαιο 6 της Αποκάλυψης μπροστά από τον Πύρινο Θρόνο του Θεού, ανοίγονται οι επτά “σφραγίδες”.

Στο άνοιγμα της πρώτης - όπως αναφέρει ο Ιωάννης - εμφανίζεται ένα άσπρο άλογο και εκείνος που καθόταν είχε τόξο και του δόθηκε στεφάνι και εξήλθε νικώντας.

Και όταν άνοιξε τη δεύτερη σφραγίδα, άκουσα το δεύτερο ζώο να λέει έλα και κοίταζε, και εξήλθε ένα άλλο κόκκινο άλογο και δόθηκε σε αυτόν που καθόταν να σηκώσει την ειρήνη από τη Γη και να σφάξουν ο ένας τον άλλον και του δόθηκε ένα μεγάλο μαχαίρι.

Και όταν άνοιξε την τρίτη σφραγίδα, άκουσα το τρίτο ζώο να λέει έλα να δεις. Και είδα, και ιδού μαύρο άλογο και εκείνος που καθόταν είχε ζυγαριά στο χέρι του. Και άκουσα φωνή ανάμεσα από τα ζώα η οποία έλεγε, ένα τέταρτο σταριού για ένα δηνάριο και τρία τέταρτα κριθαριού για ένα δηνάριο και μην βλάψεις το λάδι και το κρασί.

Και όταν άνοιξε την τέταρτη σφραγίδα, άκουσα τη φωνή του τέταρτου ζώου που έλεγε, έλα να δεις και είδα, και ιδού, ένα άλογο ωχρό και ο καθισμένος στο άλογο ονομαζόταν Θάνατος και ο Άδης πήγαινε μαζί του. Και τους δόθηκε εξουσία, πάνω στο ένα τέταρτο της Γης, να θανατώσουν με σπαθί και με πείνα και με θάνατο και με τα θηρία της Γης.

Το τέταρτο άλογο το ωχρό, το κιτρινοπράσινο είναι αυτό που θέλουν πολλοί, να εμφανίζεται στις αιματηρές διαδηλώσεις στην Αίγυπτο.

Όσοι είναι πιστοί χριστιανοί μπορούν να κατανοήσουν τους συμβολισμούς της Αποκάλυψης και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Ωστόσο,  πολλοί είναι  εκείνοι – ανάμεσά τους και εμείς –  που θεωρούν ότι ο καβαλάρης - φάντασμα δεν είναι τίποτε άλλο από μία αντανάκλαση την οποία δημιούργησαν στο φακό της κάμερας οι φωτιές. Αυτό εξηγείται γιατί καθώς η κάμερα κινείται προς τα δεξιά και πάνω, την ίδια πορεία έχει και ο καβαλάρης που στη συνέχεια εξαφανίζεται.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 19-2-2011 από directNEWS.gr

σχετικά θέματα:

Αίγυπτος: Καβαλάρης φάντασμα στις αιματηρές διαδηλώσεις !


Τελευταίες Ειδήσεις