Logo

Από θαλάσσης η διάσωση των Ελλήνων της Λιβύης



 
 

libya_protest1_22-2-2011Το εμπορικό πλοίο «Minerva Antonia», κατέπλευσε σήμερα Τρίτη στο λιμάνι Ρας Λανούφ κοντά στη Σίρτι της Λιβύης προκειμένου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών, να παραλάβει Έλληνες πολίτες.

Οι τελευταίοι βρίσκονται σε κατάσταση πανικού, καθώς ψάχνουν απεγνωσμένα τρόπο να φύγουν από την «κόλαση» της Λιβύης, όπου οι νεκροί ξεπέρασαν τους 569 και οι αγνοούμενοι  τους 1400, με βάση τους υπολογισμούς της αντιπολίτευσης.

Στο μεταξύ, στη  Λιβύη φουντώνει η  εμφύλια σύρραξη  που έχει ξεσπάσει. Ήδη έχουν κλείσει τα εμπορικά λιμάνια κι έχουν καταστραφεί οι διάδρομοι του αεροδρομίου στη Βεγγάζη.

Στην Τρίπολη διεξάγονται μεγάλες διαδηλώσεις και όπως έγινε γνωστό χιλιάδες άνθρωποι από διάφορα σημεία της χώρας μεταβαίνουν στην πρωτεύουσα για να ενωθούν με τους διαδηλωτές.

Ο Μουαμάρ Καντάφι, μετά τις φημολογίες που ξέσπασαν για φυγή του εκτός Λιβύης, βγήκε στην τηλεόραση για να δηλώσει ότι εξακολουθεί να βρίσκεται εντός των συνόρων. 

«Δεν θα εγκαταλείψω τη χώρα  και θα πεθάνω σαν μάρτυρας στο τέλος. Εγώ δεν έχω αξίωμα, όπως οι άλλοι ηγέτες της Αφρικής, για να παραιτηθώ. Είμαι αρχηγός της επανάστασης»,  είπε και πρόσθεσε ότι έφερε δόξα στη Λιβύη, ενώ δεν έπαψε να αποκαλεί τους αντιπάλους του "τρωκτικά".

Ωστόσο, ο ηγέτης της Λιβύης δεν ανέφερε το παραμικρό για τους βομβαρδισμούς των διαδηλωτών, γεγονός που, όπως επισημαίνουν τα διεθνή πρακτορεία, έχει εξοργίσει το λαό.

Σε αυτή την χαοτική κατάσταση, όπου φαίνεται ότι έχει χαθεί κάθε έλεγχος, οι ελληνικές αρχές προβληματίζονται για να βρουν ασφαλείς τρόπους απεγκλωβισμού και διάσωσης των Ελλήνων της Λιβύης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι το τάνκερ «Minerva Antonia» θα παραλάβει αύριο τους Έλληνες.

Ωστόσο, το σημαντικότερο πρόβλημα είναι το πως αυτοί  θα καταφέρουν να φτάσουν στο Ρας Λανούφ για να επιβιβαστούν στο τάνκερ της σωτηρίας, καθώς βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα σημεία της Λιβύης.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις