Logo

ΤΣΣΚΑ Μόσχας - ΠΑΟΚ 1-1



 
 

paok_22-2-2011

Παρά τη συγκλονιστική προσπάθειά του στη Μόσχα και το γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο 67', ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με την ΤΣΣΚΑ με το γκολ του Ιγκνάσεβιτς στο 80' και αποχαιρέτησε το ευρωπαϊκό όνειρο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΤΣΚΚΑ Μόσχας (Λεονίντ Σλούτσκι): Ακινφέεβ (66' Τσεπτσούκοβ), Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σενίκοβ, Μαμάεβ, Σέμπερας, Τόσιτς, Κάουνα (62' Αλντόνιν), Νέσιντ, Λαβ (95' Α.Μπερεζούτσκι)

ΠΑΟΚ (Μάκης Χάβος): Κρέσιτς, Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Ίβιτς (87' Αθανασιάδης), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης, Μουσλίμοβιτς

Γήπεδο: "Λουζνίκι"

Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ

Γκολ: Ιγκνάσεβιτς (80') / Μουσλίμοβιτς (67')

Κίτρινες κάρτες: Νέσιντ (44') / Σαλπιγγίδης (59'), Κρέσιτς (79') Πάμπλο Γκαρσία (92')

Κόκκινες κάρτες: -

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Μάκης Χάβος παρέταξε τον ΠΑΟΚ με το προσφιλές του σύστημα, το 4-2-3-1. Ο Κρέσιτς κάθησε κάτω από την εστία του "Δικεφάλου του Βορρά", η αμυντική τετράδα αποτελούταν (από δεξιά προς τα αριστερά) από τους Σνάουτσνερ, Τσιρίλο, Κοντρέρας και Λίνο, ενώ οι Πάμπλο Γκαρσία και Τσουκαλάς ήταν οι δύο παίκτες με ανασταλτικές κυρίως αρμοδιότητες στο χώρο του κέντρου.

Η τριάδα μπροστά τους είχε τους Βιεϊρίνια (αριστερά) Ίβιτς (κέντρο) και Σαλπιγγίδη (δεξιά), ενώ στην κορυφή της επίθεσης έπαιξε ο Μουσλίμοβιτς.

Από την πλευρά του, ο Λεονίντ Σλούτσκι παρέταξε την ΤΣΣΚΑ με σύστημα 4-4-2. Ο Ακινφέεφ κάτω από τα γκολπόστ, οι Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι και Σενίκοφ τετράδα στην άμυνα, με τους Σεμπέρας και Μαμάεφ να είναι τα κεντρικά χαφ. Θέση στις πτέρυγες πήραν οι Τόσιτς (δεξιά) και Κάουνα (αριστερά), με τον σκόρερ του πρώτου ματς Νέσιντ και τον Βάγκνερ Λαβ να συνθέτουν το δίδυμο στη γραμμή κρούσης.

Το ματς στο παγωμένο "Λουζνίκι" βρήκε την ΤΣΣΚΑ να απειλεί πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, με το συρτό διαγώνιο σουτ του Βάγνερ Λοβ μέσα από την περιοχή  να φεύγει άουτ, όμως μετά το πεντάλεπτο ο ΠΑΟΚ άρχισε να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και στο 9' έχασε τρομερή ευκαιρία να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα.

Ο Μουσλίμοβιτς έφυγε γρήγορα στην κόντρα τραβώντας πάνω τους όλους τους αμυντικούς, την κατάλληλη στιγμή σέρβιρε στον αμαρκάριστο Ίβιτς που ήταν αριστερά του, όμως το αριστερό πλασέ του Σέρβου πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Ακινφέεβ.

Η φάση αυτή μόνο τυχαία δεν ήρθε για την ελληνική ομάδα, η οποία είχε ανεβάσει στροφές και μετά από λίγα λεπτά έκανε εκ νέου του Μοσχοβίτες να καρδιοχτυπήσουν...

Και αυτό γιατί στο 12' ο Σαλπιγγίδης είδε τη μπάλα να του στρώνεται εξαιρετικά μέσα στη μεγάλη περιοχή, με το διαγώνιο δεξί σουτ να φεύγει έξω από το δεξί δοκάρι του Ακινφέεβ.

Στον αντίποδα, ο Κρέσιτς χρειάστηκε να επέμβει ουσιαστικά για πρώτη φορά στο 18': μετά από πάσα του Τόσιτς από τα δεξιά, ο Λοβ βγήκε τετ α τετ με τον Κροάτη γκολκίπερ, ο οποίος όμως έπεσε έγκαιρα στα πόδια του και απομάκρυνε τον κίνδυνο.

Στο 22' χρειάστηκε μία αποτελεσματική προβολή του Τσιρίλο προ του Βάγκνερ Λαβ για να μην νιώσει απειλή ο Κρέσιτς, ενώ η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν μία φλύαρη κατοχή της μπάλας και τους παίκτες του ΠΑΟΚ να στέκονται αρκετά καλά στο χορτάρι του "Λουζνίκι", με τις γραμμές να είναι κοντά και η αλληλοκάλυψη να δουλεύει σε ικανοποιητικό βαθμό.

Έτσι κύλησε το ματς μέχρι το 35ο λεπτό, με το τελευταίο δεκάλεπτο να "παίρνει φωτιά" και πάλι, κυρίως χάρη στο επιθετικό ξέσπασμα της ελληνικής ομάδας που κυνήγησε με πείσμα, πάθος, αλλά και σχέδιο το γκολ.

Στο 36' μάλιστα έχασε την κλασικότερη ευκαιρία του για να παραβιάσει την αντίπαλη εστία στο πρώτο μέρος... Ο Σαλπιγγίδης βγήκε από τα δεξιά και "έκοψε" μέσα στην περιοχή για τον Μουσλίμοβιτς, με τον Βόσνιο σέντερ φορ να κάνει το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά να "σημαδεύει" το αριστερό δοκάρι!

Οι "ασπρόμαυροι" συνέχισαν στο ίδιο υψηλό τέμπο και στο 38' είδαν την τύχη να τους γυρνάει για μία ακόμα φορά την πλάτη: έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και διώξιμο αμυντικών, ο Τσιρίλο έκανε απευθείας το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα "έγλυψε" σχεδόν το δεξί δοκάρι των γηπεδούχων.

Ευτυχώς για τον ΠΑΟΚ ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου δεν επαληθεύτηκε στο 40', όπου οι Ρώσοι είχαν την τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Σε εκείνο το λεπτό, οι αμυντικοί του ΠΑΟΚ έκοψαν αρχικά τον Νέσιντ μέσα στην περιοχή, ενώ το σουτ του Μαμάεβ στη συνέχεια κατέληξε στην πάνω πλευρά των διχτύων.

Οι δύο ομάδες μπήκαν φουριόζες στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν συνολικά τρεις καλές φάσεις για γκολ μέσα σε πέντε λεπτά.

Την αρχή έκανε η ομάδα του Μάκη Χάβου στο 46': ο Βιεϊρίνια έδωσε στον Λίνο, εκείνος έβγαλε χαμηλή σέντρα από αριστερά αλλά η προβολή του Μουσλίμοβιτς από την μικρή περιοχή πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ακινφέεβ.

Η ΤΣΣΚΑ από την πλευρά της απείλησε με τον Τόσιτς στο 48' (το σουτ του μέσα από την περιοχή -υπό την πίεση του Λίνο- έφυγε άουτ) και τον Νέσιντ στο 50' (η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι ύστερα από σωτήρια κόντρα του Κοντρέρας), με τον τρελό ρυθμό στο ξεκίνημα να κοπάζει πάντως στη συνέχεια.

Στο 59' ο Ακινφέεβ τραυματίστηκε σοβαρά ύστερα από σύγκρουσή του με τον Σαλπιγγίδη και ύστερα από διακοπή αρκετών λεπτών αναγκάστηκε να δώσει τη θέση του στον Τσεπτσούκοβ, με την αλλαγή αυτή να αποδεικνύεται ευεργετική για τον... ΠΑΟΚ.

Και αυτό γιατί στο 67' ο αναπληρωματικός -και "κρύος" ακόμα- γκολκίπερ της ΤΣΣΚΑ είχε τραγική συνεργασία με τον συμπαίκτη του Μπερεζούτσκι, με τον Μουσλίμοβιτς να κλέβει τη μπάλα και σε άδεια εστία να γράφει το 1-0 για την ελληνική ομάδα μέσα σε αποθέωση από τους 1000 εκδρομείς του "Δικεφάλου".

 

Το γκολ αυτό εκτόξευσε στα ύψη την ψυχολογία των παικτών του ΠΑΟΚ, οι οποίοι στο 75' έχασαν τεράστια ευκαιρία για να βάλουν και δεύτερο γκολ.

Ο Ίβιτς δέχτηκε πάσα από τον Μουσλίμοβιτς και μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον αφύλακτο Σαλπιγγίδη, με την προβολή του Έλληνα άσου από πλεονεκτική θέση να μην είναι καλή και να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι.

Η ευκαιρία για το 0-2 που θα σήμαινε σκορ πρόκρισης για την ελληνική ομάδα δεν μετουσιώθηκε δυστυχώς σε γκολ, για να έρθει αντ'αυτού, τρία λεπτά αργότερα (80'), το γκολ της ισοφάρισης, ύστερα από το πέναλτι που έκανε ο Κρέσιτς στον Τόσιτς.

Ο Λαβ που ανέλαβε την εκτέλεση είδε τον Κρέσιτς να αποκρούει τη μπάλα, αυτή στη συνέχεια χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, για να έρθει ο Ιγκνάσεβιτς με προβολή να τη στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 1-1.

Στο 84' οι Ρώσοι είχαν καλή ευκαιρία με τον Λαβ (προβολή άουτ), με τον Χάβο από την πλευρά του να ρίχνει στο 87' στο ματς τον Αθανασιάδη, κυνηγώντας το πολυπόθητο δεύτερο γκολ.

Αυτό όμως δεν ήρθε, με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να κρατάει το πολύτιμο για αυτήν 1-1 μέχρι το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων και τον ΠΑΟΚ να χάνει άδοξα την πρόκριση για τους "16" του Europa League, μετά από μία ομολογουμένως εντυπωσιακή εκτός έδρας εμφάνιση.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 22-2-2011 από directNEWS.gr πηγή: sport24


Τελευταίες Ειδήσεις