Logo

Η υπερασπιστική γραμμή του Ολυμπιακού



 
 

derby_24-02-2011Την τιμωρία με απλό πρόστιμο ζήτησαν οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ Ολυμπιακός κατά την απολογία ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα οι Βούλτσης και Γιαννίκος επικαλέστηκαν δεδικασμένα, στα οποία οι εγκαλούμενες ΠΑΕ τιμωρήθηκαν με ποινή μίας αγωνιστικής και ισχυριζόμενοι πως σε εκείνες τις περιπτώσεις έγιναν χειρότερα επεισόδια, ζήτησαν να μην τιμωρηθεί η έδρα τονίζοντας πως δεν συντρέχει λόγος τιμωρίας της έδρας και πως επρόκειτο για μεμονωμένο περιστατικό.

Παράλληλα προέβαλαν βίντεο από τα επεισόδια εστιάζοντας σε στιγμιότυπα, όπου φαίνεται ο Τζιμπρίλ Σισέ να προστατεύεται από ανθρώπους του Ολυμπιακού αλλά και να χτυπά οπαδό, ένα αντίστοιχο περιστατικό με τον Αλέξανδρο Τζόρβα, καθώς κι ένα χτύπημα του Σίντνεϊ Γκοβού σε οπαδό.

Οι δικηγόροι της ΠΑΕ Ολυμπιακός επέρριψαν ευθύνες στον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα λέγοντας πως η δίωξή του έχει βασιστεί σε δημοσιεύματα αντιολυμπιακών εφημερίδων κι έκαναν λόγο για «παραποίηση γεγονότων».

«Δεν πρέπει να δικάσετε βάσει του δημοσίου αισθήματος και του κλίματος που έχει δημιουργηθεί. Να μην σας παρασύρουν. Ο Ολυμπιακός δεν έχει κάνει κάτι για να καρατομηθεί. Να εφαρμόσετε τα ίδια μέτρα και σταθμά», τόνισε ο κ. Βούλτσης.

Ως μάρτυρας κατέθεσε και ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Μώραλης, ο οποίος στην κατάθεσή του ανέφερε: «Αρκετοί φίλαθλοι εισέβαλαν στο γήπεδο για να πανηγυρίσουν.

Προσπαθήσαμε να οδηγήσουμε γρήγορα τους παίκτες του Παναθηναϊκού στα αποδυτήρια. Δεν ήταν υποχρεωμένοι να τρέξουν, αλλά δεν έδειξαν και ιδιαίτερη διάθεση να φύγουν. Δεν βοήθησαν ώστε να μη γίνουν αυτά που έγιναν.

Η είσοδος των φιλάθλων είναι κατακριτέα, αλλά ήταν κάποιοι μετρημένοι που επιχείρησαν να προπηλακίσουν φραστικά κάποιους παίκτες που είχαν μείνει πίσω. Δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε το συμβάν».

Η απόφαση αναμένεται νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης. «Δεν μπορώ να προδικάσω τι θα αποφασίσει η επιτροπή. Θεωρώ όμως πως πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό, το οποίο καταδίκασε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, και πως η ποινή θα είναι αντίστοιχη των μεμονωμένων επεισοδίων. Αν είναι τιμωρία της έδρας ή όχι, θα το δούμε», τόνισε ο Θ. Γιαννίκος.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2011 από directNEWS.gr πηγή:sport-fm


Τελευταίες Ειδήσεις