Logo

Το μικρότερο ενυδρείο του κόσμου !



 
 

aqrm_24-2-2011Πρόκειται για το ιδανικό σπίτι για όλα τα μικρά ψαράκια και είναι το μικρότερο ενυδρείο του κόσμου!

Δείτε το βίντεο

Η μικροσκοπική δεξαμενή δημιουργήθηκε από τον Ρώσο καλλιτέχνη Anatoly Konenko, ο οποίος ειδικεύεται σε μινιατούρες, και είναι κατασκευασμένη από γυαλί, ενώ περιέχει μικροσκοπικές πέτρες και φυτά. Έχει πλάτος μόλις 30 χιλιοστά, 24 χιλιοστά ύψος και 14 χιλιοστά βάθος - αρκετό για να κρατήσει μόνο 10 ml νερού – δηλαδή περίπου όσο δύο κουταλιές της σούπας.

Το νερό πρέπει να τοποθετηθεί με τη χρήση μιας σύριγγας, έτσι ώστε να μη διαταραχθεί το “τοπίο της Σιβηρίας”, όπως ονομάζει ο καλλιτέχνης τον διάκοσμο του ενυδρείου.


    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο Konenko, ο οποίος ονομάζει τα έργα τέχνης  του μικρο-μινιατούρες, έφτιαξε ακόμη και ένα μικροσκοπικό δίχτυ το οποίο χρησιμοποίησε για να τοποθετήσει ένα ψαράκι μέσα στο ενυδρείο.

Ο Konenko είναι επίσης ζωγράφος και έχει μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες για την δημιουργία του μικρότερου βιβλίου του κόσμου.

Ο καλλιτέχνης δήλωσε: «Δημιουργώ έργα - μινιατούρες εδώ και 30 χρόνια, φτιάχνοντας τα μικρότερα πράγματα στον κόσμο. Το συγκεκριμένο ενυδρείο το έφτιαξα καθαρά από περιέργεια».

Ο Konenko δουλεύει με μικροσκόπιο για τα περισσότερα από τα έργα του, ενώ έχει κερδίσει βραβεία στη χώρα του και σε όλο τον κόσμο.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 24-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις