Logo

Ελεύθερος ο "τοξότης του Συντάγματος"



 
 

toxovolos2_28-02-2011Ελεύθερος, αφέθηκε ο 22χρονος νεαρός που συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Σύνταγμα, να έχει στην κατοχή του ένα τόξο με τρία βέλη.

Ο νεαρός - του οποίου οι φωτογραφίες να τοξεύει προς τη Βουλή έκαναν το γύρο του κόσμου – είναι φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και ο μεγαλύτερος γιός μιας αστικής οικογένειας των βορείων προαστίων.

Αμέσως μετά τη σύλληψή του η ΕΛ.ΑΣ εξέδωσε σχετικό δελτίο τύπου υποστηρίζοντας ότι επάνω του, εκτός από το τόξο και τα βέλη, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί «ένα τσεκούρι και ένα καδρόνι».

Μάλιστα, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής είχε δώσει στη δημοσιότητα και φωτογραφία με τα κατασχεθέντα (φωτό 2).

Οι αιτιάσεις αυτές είχαν σαν αποτέλεσμα να ασκηθεί εναντίον του ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας (!) καθώς και για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία.

Η συνέχεια όμως δεν ήταν όπως την προέβλεπε… το σενάριο της Αστυνομίας.

Στην ιστοσελίδα του Indymedia δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες όπου διακρίνεται καθαρά ένας άντρας των ΜΑΤ να έχει στην τσέπη του παντελονιού του ένα τσεκούρι όμοιο (!!!) με εκείνο που βρέθηκε στο σακίδιο του 22χρονου φοιτητή λίγο αργότερα (φωτό 3 και 4).

Σήμερα, Δευτέρα ο “τοξότης” του Συντάγματος οδηγήθηκε ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί και όπως ισχυρίστηκε η ενέργειά του να τοξεύσει προς το κτήριο της Βουλής είχε καθαρά συμβολικό χαρακτήρα αφού έγινε μπροστά σε φωτορεπόρτερ.

Επίσης υποστήριξε ότι το περίφημο τσεκούρι δεν ήταν δικό του και του το “φύτεψαν” αστυνομικοί των ΜΑΤ αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Ο ανακριτής προφανώς πείστηκε από τους ισχυρισμούς του αφού μετά την απολογία του – με τη σύμφωνη γνώμη και του εισαγγελέα – τον άφησε ελεύθερο με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης του, μία φορά το μήνα, σε αστυνομικό τμήμα. 

φωτό 2

toxo_28-02-2011

  

φωτό 3

tsekouri1_28-02-2011

  

φωτό 4

tsekouri2_28-02-2011

 

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-2-2011 από directNEWS.gr


Τελευταίες Ειδήσεις