Logo

Νέο ντέρμπι Μαρινάκη- Παναθηναϊκού στην ΕΠΟ



 
 

marinakis_28-2-2011«Υπήρξαν κάποιες αντεγκλήσεις, αλλά μετά όλοι αποχώρησαν σε ήρεμο κλίμα και μονιασμένοι» σχολίασε ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Σοφοκλής Πιλάβιος μετά τη συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας τη Δευτέρα (28/2).

Ωστόσο για τον α' αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας και μεγαλομέτοχο-πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός κ. Βαγγέλη Μαρινάκη οι εντυπώσεις είχαν χαθεί πολύ προτού διαπιστωθεί το ήρεμο κλίμα και η ενότητα.

Οι αντεγκλήσεις κυριάρχησαν στον ηλεκτρονικό Τύπο και το κρατικό ραδιόφωνο για όσο διάστημα συζητούσαν τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΟ τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η τοποθέτηση του κ. Μαρινάκη κυκλοφόρησε πάραυτα με τίτλο «νέα επίθεση του προέδρου του Ολυμπιακού στον Παναθηναϊκό».

Ο κ. Μαρινάκης ενοχλημένος από την απόφαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να στείλει στην UEFA τον φάκελο με τα όσα συνέβησαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στο μεταξύ τους ντέρμπι το Σάββατο 19/2, αλλά και με όσα ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες και τις επιθέσεις στα γραφεία της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, υποστήριξε ότι οι Πράσινοι δυσφημούν το ποδόσφαιρο.

«Ο Παναθηναϊκός είναι η χειρότερη ομάδα σε επεισόδια. Ο λαός του Ολυμπιακού είναι τρεις φορές περισσότερος, τι θέλετε να τον βγάλω στον δρόμο; Είναι δυσφήμιση για το ποδόσφαιρο να πηγαίνει ο Παναθηναϊκός στην UEFA» φέρεται ότι είπε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης εξέφρασε την άποψη ότι η ΕΠΟ δεν έπρεπε να δημοσιοποιήσει τις ποινές των τριών διαιτητών του επίμαχου ντέρμπι, λέγοντας «κακώς βγήκε η ανακοίνωση για τη διαιτησία, διότι φοβίζουν τους διαιτητές κι έχουμε διαιτησίες όπως του Τσινιάρη και του Παμπορίδη» στους αγώνες Παναθηναϊκός - Ατρόμητος (1-1) και Πανιώνιος - Ολυμπιακός (1-1), αντίστοιχα.

Σημειώνεται εδώ ότι οι Ερυθρόλευκοι ισχυρίζονται πώς ο κ. Τσινιάρης δεν έδωσε πέναλτι υπέρ του Ατρομήτου και ο κ. Παμπορίδης δεν έπρεπε να μετρήσει (ως οφσάιντ) το γκολ ισοφάρισης του Πανιωνίου.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού κατά την έξοδό του από το ΔΣ της ΕΠΟ απέφυγε τους δημοσιογράφους λέγοντας απλώς «όλα πήγαν καλά»...

Vekris_28-2-2011Από την πλευρά του ο εκ των εκπροσώπων της Σούπερ Λίγκας στο ΔΣ της ΕΠΟ κ. Τζόνι Βεκρής, που ως γνωστόν είναι αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟ, φέρεται να απάντησε εντός ΔΣ στον κ. Μαρινάκη ότι «το πρωτάθλημα το δυσφημεί αυτός που κάνει τις ασχήμιες και όχι αυτός που τις υφίσταται και τις καταγγέλλει»...

Πάντως, εξερχόμενος ο κ. Βεκρής δήλωσε: «Ο κ. Μαρινάκης μας κατηγόρησε για την αναξιοπιστία του ποδοσφαίρου. Από κατήγοροι βρεθήκαμε κατηγορούμενοι. Δεν του απάντησα. Τα επεισόδια του προπερασμένου Σαββάτου μιλούν από μόνα τους. Δεν του άρεσε του κ. Μαρινάκη η καταγγελία στην UEFA».

Επί της ουσίας, το ΔΣ της ΕΠΟ συζήτησε τα όσα θλιβερά και επικίνδυνα συμβαίνουν τελευταία στο ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς να λάβει αποφάσεις. Απλώς διαπίστωσε το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας της ανεξέλεγκτης δράσης των φανατικών και δρομολόγησε τα μέτρα που θα εισηγηθεί στη ΓΣ του Ιουνίου και τα οποία δεν θα στοχεύουν τα πρόσωπα που ευθύνονται για τη βία, αλλά τις ομάδες. Οπως ανακοίνωσε ο κ. Πιλάβιος, από την επόμενη αγωνιστική περίοδο θα απαγορευθεί η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών στα γήπεδα και θα προβλέπεται μέχρι και αποκλεισμός της έδρας των ομάδων.

Παράλληλα, η ΕΠΟ θα δοκιμάσει πιλοτικά 5 διαιτητές στους αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας τη νέα σεζόν, ενώ φέρεται διατεθειμένη να καταργήσει τα πρωτοβάθμια Δικαιοδοτικά Οργανα της Σούπερ Λίγκας και της Ενωσης Β' & Γ' Εθνικής και η αθλητική δικαιοσύνη να αποδίδεται σε πρώτο και δεύτερο βαθμό ενιαία από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 28-2-2011 από directNEWS.gr πηγή:Βήμα


Τελευταίες Ειδήσεις