Logo

Εισαγγελέας ζητεί να δικαστούν αστυνομικοί για ξυλοδαρμό κρατούμενου



 
 

xilodarmos_18-10-2010Την παραπομπή τεσσάρων αστυνομικών στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο προκειμένου να δικαστούν για το κακούργημα της... 

 διακεκριμένης σωματικής κάκωσης που είχε ως αποτέλεσμα βαριά σωματική βλάβη ζητεί η εισαγγελέας πρωτοδικών Ιφιγένεια Γάκη με πρότασή της προς το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με την κατηγορία οι τέσσερις αστυνομικοί στις 22-5-2007 ξυλοκόπησαν μέσα στο αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας τον Χρήστο Χρονόπουλο, ο οποίος από τα χτυπήματα των οργάνων της τάξης υπέστη βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

O Χρήστος Χρονόπουλος εξαιτίας της βάναυσης συμπεριφοράς των αστυνομικών δεν μπορεί σήμερα να μιλήσει και υποφέρει από δυσχέρεια βάδισης, νοητική έκπτωση, κρίσεις επιληψίας, ακράτεια, διαταραχές όρασης και μετατραυματική αμνησία.

Ο Χρήστος Χρονόπουλος συνελλήφθη το Μάϊο του 2007 από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης οι οποίοι ειδοποιήθηκαν από περίοικους οι οποίοι ενοχλούνταν από την ιδιόρρυθμη και αντισυμβατική συμπεριφορά του.

Οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Καλλιθέας και μετά από 2,5 ώρες μεταφερόταν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ευρισκόμενος σε ημικωματώδη κατάσταση, στο νοσοκομείο, όπου εγχειρίσθηκε και εισήχθη στην εντατική.

Η εισαγγελική λειτουργός με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας θεωρεί ότι ο κρατούμενος χτυπήθηκε μέσα στο κελί του αστυνομικού τμήματος με «θλώντα αμβλέα όργανα». Και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι δράστες του ξυλοδαρμού ήταν οι δύο αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που συνέλαβαν το Χρ. Χρονόπουλο, ο αξιωματικός υπηρεσίας και ο δεσμοφύλακας.

Η κυρία Γάκη αμφισβητεί την εκδοχή του αυτοτραυματισμού του θύματος την οποία πρόβαλαν οι αστυνομικοί και ορισμένοι εκ των μαρτύρων, που υποστήριξαν ότι το θύμα στην προσπάθειά του να μην συλληφθεί χτύπησε το κεφάλι του στον πάγκο ενός μπαρ.

Μάλιστα, χαρακτηρίζει μη πειστικό τον ισχυρισμό περί αυτοτραυματισμού, επισημαίνοντας ότι το θύμα εισήλθε στο αστυνομικό τμήμα ψυχικώς διεγερμένος αλλά υγιής, χωρίς τραύματα, διαυγής και ομιλητικός.

Αντιθέτως κατά την έξοδο από το τμήμα το θύμα βρίσκεται σε ημικωματώδη κατάσταση και με πολλαπλά τραύματα. Το γεγονός αυτό, συνεχίζει η εισαγγελέας, δεν εξηγείται διαφορετικά παρά μόνο ως κακοποίηση του Χρ. Χρονόπουλου διά ξυλοδαρμού.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 18-10-2010 από directNEWS


Τελευταίες Ειδήσεις